Gå til hovedinnhold

Rolig åpning i vente. Små bevegelser i Asia i natt. Makrotall og selskapsresultater i fokus

De amerikanske børsene falt tirsdag (for tredje dag på rad), dog utslagene var relativt små. Investorene venter nå på nye signaler hva angår verdensøkonomien og veien videre.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene falt tirsdag (for tredje dag på rad), dog utslagene var relativt små. Investorene venter nå på nye signaler hva angår verdensøkonomien og veien videre. I dag sparkes for øvrig resultatsesongen for 3. kvartal i gang med finanskjempen JPMorgan. I tillegg slippes inflasjonstallene for september, samt referatet fra forrige rentemøte i Fed (den amerikanske sentralbanken). Mao. vil det være mye for investorene å ta tak i dag.

MGM (+9,6%), ETSY (+5,3%) og Enphase Energy (+5,3%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S6P 500 indeksen, mens HP (-4,1%), Citrix Systems (-3,9%) og Micron Technology (-3,6%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt onsdag morgen.

Det gikk relativt rolig for seg i Asia i natt, dermed er det ingen ekstra drahjelp å få fra den regionen i dag. De asiatiske investorene venter, i likhet med alle andre, på ny hint om veien videre. De siste ukene har flere og flere jekket ned sine vekstprognoser for verdensøkonomien, noe som isolert sett er negativt for aksjemarkedet. Når det er sagt, utviklingen i inflasjonen er kanskje enda viktigere få følge med på i disse dager, gitt at denne er høy og stigende grunnet betydelige økning i råvareprisene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 83,3 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,54, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,58 og 2,1 prosent.

Oljeprisen har holdt seg relativ stabil det siste døgnet godt hjulpet av sterk etterspørsel fra alle verdensdeler. Hvorvidt tilbudet av olje vil øke fremover er det store spørsmålet. I utg. pkt. er det kun OPEC landene og Russland som kan gjøre noe med det på kort sikt, da de store private oljeselskapene er mer opptatt av å returnere store overskudd til sine aksjonærer for øyeblikket. Det internasjonale energibyrået IEA, advarer nå om konsekvensene av underinvesteringer i energisektoren. Ettersom det i liten grad letes etter nye olje og gassressurser må investeringstakten innenfor fornybare kilder økes betraktelig

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer