Gå til hovedinnhold

Rolig åpning i vente. Positive tall fra Kina trigget enkelte investorer i Asia natt. Svak nedgang i USA

Sterke tall fra Kina bidro til optimisme på de asiatiske børsene tirsdag. Kinas eksport i mars viste seg å vokse med over 30 prosent fra samme periode i fjor.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene, i likhet med de europeiske og asiatiske, falt tilbake mandag. Investorene forbereder seg nå på den kommende resultatsesongen som sparkes i gang for fullt denne uken. Det ligger i kortene at selskapene samlet sett, vil levere sterke tall i forhold til 1. kvartal i fjor, gitt den innvirkning pandemien fikk på fjorårets tall. Når det er sagt, det avgjørende er likevel hvorvidt de faktiske resultatene vil komme inn over eller under forventningene. Charles Schwab (verdens største elektroniske plattform for sparing og investering) levere sine tall i dag.

NVIDA (+5,6%), Congra Brands (+3,7%) og Tesla (+3,7%) toppet for øvrig gårsdagens lister blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt tirsdag morgen.

Sterke tall fra Kina bidro til optimisme på de asiatiske børsene tirsdag. Kinas eksport i mars viste seg å vokse med over 30 prosent fra samme periode i fjor, mens importen steg hele 38,1 prosent. Når det er sagt, mange investorer venter nå på inflasjonstallene fra USA som slippes i ettermiddag. Det er ventet at inflasjonen i USA vil komme inn over målet på to prosent, noe som kan ha stor innvirkning på de lange rentene. Den amerikanske sentralbanken har for øvrig varslet at de vil tillate inflasjonen å ligge over målet på to prosent uten å endre styringsrenten.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63,6 dollar per fat, ned -0,9 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,49, mens 30-års renten i USA ligger på 2,36 prosent.

Uro i Midtøsten bidro til litt høyere oljepriser i går, dog store deler av denne prisoppgangen har blitt visket bort gjennom natten. To av Saudi Aramcos oljeraffinerier skal ha truffet av raketter og droner fra Houthi-bevegelsen i Yemen. Det er for øvrig ikke ventet at oljetilbudet vil bli nevneverdig påvirket av hendelsen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer