Risikoen øker med høyere renter

På morgenrapporten i går skrev jeg om hva som skjer med gjeldsporteføljer når renten stiger. Blir det dyrere å finansiere kjøpet av porteføljer, må kvaliteten på porteføljene stige. Det betyr at de som sitter med svake kort på hånden, vil tape penger.

Axactor er ett av selskapene på Oslo Børs som er mest aggresive i dette markedet. De gjør et finansielt spill mellom funding og inkreving. Artig er det da å lese at ratingbyrået S&P advarer mot en gigasmell i britiske forbrukslån. På grunn av lave fundingkostnader har utlånene økt til historiske nivåer. S&P mener at marginale endringer i arbeidsledigheten eller rentene, vil føre til store konsekvenser for disse gjeldsporteføljene. Antall gjeldssaker som nå havner i britisk rett, har steget med 34% på ett år. Vær forsiktig

ECB har bestemt å redusere tilbakekjøp av obligasjoner, noe de har gjort for å holde renten lav i medlemslandene. Dette har gitt muligheten for PIGS landene å redusere gjeld, når renten er kunstig lav, men har alle gjort det? Ikke Italia, som fortsatt har en massiv gjeldsbyrde å refinansiere. Det betyr at de blir med på spiralene høyere med en tung ryggsekk som blir dyrere og dyrere for hver finansieringsrunde.

Event-tips: I morgen er det investordag på TheFactory, Fornebu. Der kan du møte 10 oppstartselskaper som ser etter kapital. Det vil blir avholdt felles presentasjoner og 1-til-1 hvis ønskelig. Kom gjerne for lunchen og litt lærdom!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer