Gå til hovedinnhold

Ring 113

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Etter flere år med forholdsvis lav volatilitet i aksjemarkedet, ble august for mange en brutal påminnelse om at aksjekurser kan falle mye på kort tid. En uheldig «cocktail» av usikkerhet knyttet til veksten i Kina og fallende råvarepriser, har gjort klimaet ekstra vanskelig på den hjemlige børsen, samtidig som en rekordsvak krone har vært en kjærkommen motvekt for mange eksportbedrifter.

I obligasjonsmarkedet  opplever selskaper med eksponering mot oljesektoren stigende og til dels rekordhøye kredittrisikopremier, mens resten av markedet synes å være mer skjermet. På makronivå har utsiktene for norsk økonomi blitt gradvis forverret med nesten daglige meldinger fra selskaper som må kutte kostnader og redusere arbeidsstyrken. Juryen er på gangen.

I det norske pengemarkedet peker også pilene nedover. Denne uken falt 3 mnd. NIBOR til 1,13 %. Det er bare å ringe nødnummeret.

Ha en helsebringende helg.

Gå til Holberggrafene

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer