Resultatsesongen avsluttes

I uken som har gått har porteføljen vist en svak positiv utvikling, i sammenheng med at hovedindeksen har fortsatt stigningen, etter korreksjonen vi hadde tidlig i februar. Hovedindeksen nærmer seg ATH fra januar, men det lusker samtidig en hode- skulder formasjon på OBX, så det er en liten fare for et bearmarked fremover.

Vi er imidlertid positive til selskapene i porteføljen, og det har derfor ikke blitt gjort noen endringer den siste uken. Det har vært en spennende uke for vår del, ettersom vi har ventet på tall fra Archer, Flex LNG og NANO og på generelt grunnlag er vi fornøyde med det de har rapportert i Q4.

Archer viser positiv kontantstrøm, og har økt kontantbeholdningen med 31,7 millioner USD i siste rapporteringskvartal i 2017. Samtidig har de redusert gjelden med 21,3 MUSD i Q4. QES, som nylig ble listet på NYSE, hvor Archer er på eiersiden, viser også økt vekst i Q4. Porteføljegruppen er positive til Archer i 2018, og tror på sterk kontantgenerering og at selskapet vil dra videre nytte av den økte aktiviteten innen oljeservice.

Flex LNG slår til med et solid positivt resultat i Q4, og vi forventer at selskapet vil levere flere positive kvartaler ut i 2018. Vi ser at etterspørselen etter LNG vil fortsette å være høy med tanke på arbitrasjen i markedet, samt økt aktivitet innen LNG generelt. Videre har det versert rykter om en mulig overtakelse av to nye MEGI-skip bestilt av John Fredriksen privat, som vil øke flåten med ytterligere to skip i 2019. Dette er ikke priset inn i dagens aksjekurs.

Nordic Nanovector leverte en rapport som forventet. Reaksjonen i aksjen kan tyde på at det var en del kortsiktige investorer som håpet på positive nyheter, men raskt solgte seg ut igjen da det ikke ble presentert noen større nyheter. Vi forholder oss nøytrale i forhold til vår posisjon i Nano og gleder oss til presentasjon av aggregerte data på ASH 2018, som blir årets største trigger.

Lars Johnsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer