Renteoppgang = Aksjeoppgang

Markedet har en underliggende styrke som kan forklares med oppgangen i det amerikanske rentemarkedet. Jeg har skrevet opp og ned om hvordan høyere renter er bullish for aksjer, kontrær til hva du leser i skolebøkene. Det er nå utsikter til en helt annen finansverden, med høyere statsrenter, som gjør at investorene marsjerer inn i aksjemarkedet. Se bare på dette chartet som viser 2-årige statsobligasjoner i USA, målt mot S&P500 (nederst). Hver gang rentene dipper, faller aksjemarkedet også. 

Mike Novogratz, tidligere hedgefondforvalter i enorme Fortress Investments, satser nå på et nytt fond. Aktivaklassen han jakter denne gangen, er kryptovaluta. Det nye fondet skal gjøre arbitrasje, handle i ICO’er og stille priser i ulike elektroniske valutaer. Dette er den første gigasatsningen fra etablerte forvaltningsmiljøer. Novogratz satser og $150 millioner av egne midler og $350 millioner av investorer. Bloomberg skriver videre at interessen for kryptovaluta skjedde for 2 år siden da han besøkte en kompis i en start-up i Brooklyn. Han ble så imponert over arbeidsinnsatsen og teamet at han ønsket å investere. Gutta svarte; Ikke invester i oss, kjøp heller Ethereum. Novogratz kjøpte ether for $500.000, da kursen var 50 cent. Etter ytterligere kjøp på vei opp, inkasserte han $250 millioner kroner på traden, noe gjør dealen til den mest vellykede kryptotraden så langt i historien.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer