Gå til hovedinnhold

Renteheving i julegave neste år?

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Når normalt sett bekymrede sentralbanksjefer konstaterer at økonomien går bra, er det rimelig god grunn til å tro på nettopp det. Løypemeldingen er at det skal gå enda litt bedre fremover, noe som må sies å være en hyggelig julehilsen fra den kanten.

USA leder an ferden mot den neste konjunkturtoppen og Fed hevet denne uken sin styringsrente for femte gang siden rentebunnen. Norges Bank og ECB sitter foreløpig musestille. Felles for alle er signalet om at lavere arbeidsledighet og tiltagende vekst skal gi høyere kapasitetsutnyttelse, lønnsvekst og inflasjon. Men det tar tid.

Om ferden mot konjunkturtoppen forblir upåvirket av bekymringer for gjeldsnivå, boligpriser og andre oppblåste aktivapriser, gjenstår å se. Under innspurten på julestria er det nok hyggeligst å tenke at kraften i en konjunktursykel overvinner alt. I så fall vil neste år kunne bli begynnelsen på slutten for det lave rentenivået også her hjemme. Norges Bank hinter da også at den første renteøkningen vil ligge under juletreet i 2018.

Ha en forventningsfull adventshelg.

Se Holberggrafene

Holberg Fondene
Holberg FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer