RenoNorden – rett på dynga!

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Elendige tall fra RenoNorden

RenoNorden leverte tall i dag og det var alt annet en lystig lesning. Selskapet leverte en EBITDA på 23,7 millioner, ned fra 64,2 i fjor. EBITDA margin på skarve 4,7 %, ned fra 12,9 samme kvartal i fjor. Topplinjen var på 502 millioner, som var noe opp fra 498 millioner i fjor.

Ordreboken har blitt bedret med en stor Stockholm-kontrakt på 1,5 mrd, noe som er positivt.

Selskapet måtte reklassifisere mye av gjelden, ettersom de er i brudd på lånebetingelser. Dermed blir langsiktig gjeld flyttet til kortsiktig gjeld.

Men det som lyser rødt over hele linjen er den grusomme cashflowen. På grunn av oppstartskostnader rundt nye kontrakter.

Danmark-problemene fortsetter og de har ikke klart å lande lønnsbetingelsene enda på 2 kontrakter, og dette gir de operasjonelle utfordringer. Her er det fare for ytterligere kostnadsøkninger i fremtiden.

I Norge har RenoNorden klart å kansellere 2 kontrakter, en i Kragerø og en i Romsdalhalvøya.

Lampene lyse rødt

Der lampene blinker rødt og gjør at de har en stor fot i skifteretten er ikke bare er de i brudd på lånebetingelser. Lån skal ikke overstige 5X EBITDA. Nå er den 7X. Men pengene renner ut av selskapet. Cashflowen var negativ med hele 144 millioner, som senker kontantbeholdningen fra 490 til 346 millioner. De kjøpte søppelbiler og utstyr for 73 millioner, 33 millioner i leasing-kostnader, og 11,5 millioner i rentekostnader. Man trenger ikke mye matte for å se at dette ikke er bærekraftig. Her går det galt, og det fort om de fortsetter sånn.

Regnskapsmessig er de bokførte verdiene 377 millioner, mye takket være de 350 millionene de hentet inn i en emisjon tidligere i år. Selskapet innrømmer at de har potensielle fremtidige nedskrivninger og har langt større finansielle og operasjonelle problemer enn de anser som en normal situasjon. Jeg tipper de har negativ egenkapital innen året er omme. Takket være nedskrivninger av goodwill og kontantbeholdningen som går nedover.

I mine øyne er risikoen skyhøy, og jeg vil, som jeg har gjort siden mars, holdt meg langt unna. Her er det fortsatt mye nedside og hodepine for aksjonærene.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer