Rekyl i Oslo med Brent over $59

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

27-Oct-2017

  • Hovedindeks opp 0,5%
  • Kværner vinner etter tall
  • Fred Olsen Energy +10%: Tror på nye oppdrag i 2018
  • Rødt i laks: Prispress
  • Brent $59,2

OSLO, 27 okt (Reuters) – Oslo Børs stiger fredag med KværnerKVAER.OL i føringen etter bedre tall enn ventet og en oljepris som går over 59 dollar fatet.

Kværners EBITDA stiger til 245 millioner kroner i tredje kvartal mot ventet 142 millioner. Samtlige prosjekter er i rute, som gir ekstra bonus når de ferdigstilles, og det kan også forventes bonusutbetalinger i fjerde kvartal, sier Kværner.

I tillegg er det flere prosjekter å by på og Kværner forventer tildelinger i 2017 og 2018. Markedet svarer med å sende Kværner-aksjen opp 3,9 prosent til 14,5 kroner.

Støtte er det også fra oljemarkedet, der Brent Desember går over 59 dollar fatet etter Saudi-kommentarer om at det vil støtte en videreføring av de OPEC-ledede kuttene etter mars 2018, som per i dag er avtalen.

StatoilSTL.OL, PGSPGS.OL og TGSTGS.OL, som alle falt i kjølvannet av resultater torsdag, snur opp fra 0,4 til 1,7 prosent.

Også Aker BPAKERBP.OL, Subsea 7SUBC.OL og DNODNO.OL stiger i dette leiet. Fred Olsen EnergyFOE.OL er aller best med pluss 10 prosent.

Fred Olsen Energys toppsjef Ivar Brandvold sier på kvartalspresentasjonen til hovedeier BonheurBON.OL at det ligger an til en klar oppgang i aktiviteten basert på investeringsbeslutninger som er tatt og som vil komme i Nord-Atlanteren (Nordsjøen).

– Det vi ser mot nå er oppdrag fra andre kvartal 2018 og fremover, sier Brandvold.

Han mener også det ligger et udekket bore-behov på de store feltene i Nordsjøen.

– At det er et behov som er udekket er jeg trygg på. Hvis det blir mindre aktivitet i første halvår 2018, så vil det komme mer senere, alle indikasjoner er positive, sier Brandvold.

Fred Olsen Energy er som kjent uten oppdrag på alle sine sju rigger fra november, men har waivere i sine bank- og obligasjonslån frem til sommeren 2018, som er basert på at markedet da skal begynne å ta seg opp.

Bonheurs finansdirektør Ricard Olav Aa påpeker at fem av riggene lett kan settes i drift uten nye klassifiseringer og påkostninger.

Lakseaksjene har en ny rød dag med GriegGSFO.OL, LerøyLSG.OL, SalmarSALM.OL, BakkafrostBAKKA.OL og Marine HarvestMHG.OL ned 0,3-1,3 prosent.

Prisene er under press og var tidligere denne uken nede i 46-48 kroner per kilo.

Forventningene til prisene for neste uke settes senere fredag.

(Reporting By Ole Petter Skonnord, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer