Rekordtro på aksjefond

Optimismen blant fondssparerne når nye høyder i januar og det lastes opp med aksjefond.

I hele 2012 var det høyrenteobligasjoner som stod på handlelisten til fondssparerne, noe som viste seg å være et klokt valg. De aller fleste høyrentefond hadde et svært godt år og ga avkastning mellom 10-15 prosent. Under høsten var det likevel gode tendenser til at aksjefond kom mer og mer på agendaen og i januar gikk 76 prosent av pengene inn i aksjefond. Det ble totalt nettokjøpt fond for 97,7 millioner kr hos Nordnet.

Fondssparerne har vært skeptiske til aksjefond over lengre tid og festet ikke lit til aksjemarkedet i 2012 til tross for en oppgang på Oslo Børs på 15 prosent. Nå ser det imidlertid ut som vi kan si at fondssparerne har befestet troen på aksjemarkedet igjen.

De billige indeksfondene har blitt en naturlig del av fondssparerens portefølje og jeg ser positivt på at de private sparerne blir mer og mer profesjonelle i sin porteføljebygging. For noen år tilbake hadde småsparerne pengene enten i aksjefond med relativt høy risiko, eller på bankkonto. Nå ser vi at en typisk spareportefølje blant sparerne i Nordnet består av både pengemarkedsfond, obligasjonsfond, høyrentefond, indeksfond og aktivt forvaltede fond og da er man godt rustet for markedets svingninger.

Fondssparerne ryddet i januar ut biotechfond fra porteføljene sine, noe jeg ikke er overrasket over. Det er tydelig at de private sparerne har skjønt den enorme risikoen involvert med “bingotech” og heller fokuserer på fond som kan skape en grobunn for god vekst i porteføljene over tid. Krasjen i Clavis Pharmaaksjen var nok en vekker for mange.

 

 

 

Statistikken som presenteres baseres på Nordnets 53.000 kunder i Norge for januar måned.

 

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer