Gå til hovedinnhold

Rekordmåned

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Rekordmåned: I september sluttet Hovedindeksen på ny historisk toppnotering 14 dager og steg 5,8 prosent. Vi må tilbake til 1997 for å finne en måned med like mange rekorddager.

September har ofte vært en tung børsmåned i Oslo, og den tyngste av alle hvis vi ser på gjennomsnittet av avkastningene i alle børsmånedene siden 1983 – se tabell under. Årets september skiller seg imidlertid ut.

Hovedindeksens kursoppgang på 5,8 prosent er den største i løpet av en måned siden oktober 2013. Tredje kvartal ble også sjelden bra, med en oppgang på 12,1 prosent for Hovedindeksen. Det er det beste kvartalet siden 2010.

Det var oljen som trakk Hovedindeksen mest opp i september. Mens oljeprisen styrket seg 7,5 prosent, steg Energiindeksen 8,9 prosent.

Gode makroøkonomiske nøkkeltall bidro til oppgang på børsene ute. Flere børser, som Frankfurt og Stockholm, hadde en oppgang på linje med Oslo.

Aksjeomsetningen var klart høyere enn i fjor.  Antall handler var 27,2 prosent høyere enn september i fjor, mens omsetningen målt i kroner var opp 17,7 prosent. I gjennomsnitt ble det handlet aksjer for 4,3 milliarder kroner fordelt på 98.000 handler i september.

Hittil i år har Hovedindeksen steget 14,5 prosent og sluttet på ny historisk toppnotering nesten hver femte børsdag. Så langt i år har det vært 36 rekorddager – og det er ennå drøye 60 børsdager igjen av året.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer