Gå til hovedinnhold

Rekordhøy låneaktivitet på Børsen

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

April ble en travel måned i obligasjonsmarkedet på Oslo Børs med mange nye lån og høyt låneopptak. Lånevolumet hittil i år er høyere enn på samme tid i rekordåret 2014.

I april ble det hentet inn 32 milliarder kroner gjennom nye lån og utvidelser av eksisterende lån, utenom statslån. Det er 140 prosent høyere enn i april i fjor, og 40 prosent høyere enn i rekordåret 2014 – se figur under. Hittil i år er det lånt 108,3 milliarder nye kroner gjennom obligasjonsmarkedet på Oslo Børs, to milliarder mer enn på samme tid i 2014.

Bankene var de viktigste låntakerne, og obligasjoner med fortrinnsrett sto for nær to tredjedeler av emisjonsvolumet i april, 20,3 milliarder kroner. Til sammen ble det notert 47 nye lån på Børsen i april. Telles antall lån ble det notert flest nye bankobligasjoner på Nordic ABM, hele 27 lån.

Det er nå notert 1.748 lån på Oslo Børs og Nordic ABM med en utestående verdi på 1.656 milliarder. Siden nyttår har utestående verdi økt med 78 milliarder og antall lån med 27.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer