Gå til hovedinnhold

Rekordaktive fondssparere i sommer

Antallet fondskunder som har gjort en fondshandel i sommer økte med 20 prosent i juli!

Fondssparerne har ikke bare ligget i hengekøyen eller slappet av under parasollen i sommer. De har også hatt tid til å se over fondsporteføljene sine. Fondsomsetningen i juli gikk riktignok litt ned sammenlignet med mai og juni, men er litt overraskende 6 prosent høyere enn snittet for året som helhet. I tillegg ser vi at antallet kunder som har vært logget inn på kontoen sin og gjort en handel økte markant fra juni. Med en stigende juli børs hadde jeg forventet at aktiviteten skulle falle, men vi ser faktisk at nesten 20 prosent flere kunder har handlet fond i sommer en snittet for året som helhet.

Også risikoappetitten til fondsspareren øker. Nordnets fondskunder har i løpet av juli nettotegnet fond for tett oppunder 15 millioner kroner. Ikke bare øker de eksponeringen i juli, men de vekter også opp fondsporteføljen med aksjer på bekostning av renter. Totalt er det nettosolgt rentefond for 24 millioner, mens det er nettokjøpt aksjefond for 43 millioner.

KLP topper listen over de mest kjøpte fondene i juli med KLP Pensjon og KLP Aksje Verden Indeks på henholdsvis første og andreplass, mens dere norske indeksfond er det fjerde mest kjøpte. På listen over de mest solgte fondene finner vi Holberg Likviditet, KLP Obligasjon Global og Alfred Berg Høyrente.

Her er de mest kjøpte og solgte fondene i juli:

/Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer