Gå til hovedinnhold

Rebound

Børsene i Europa stiger endelig, med DAX indeksen i Tyskland opp 1.5%. Oslo Børs derimot, opplever halvparten av vanlig handelsvolum og svingningene har vært minimale. På en måte er det greit etter stor usikkerhet, at prisene stabiliserer seg, men jeg frykter at vi ikke har satt en endelig bunn. Bakgrunnen er den relativt smale deltakelsen. Det er kun aksjene og indeksene som har falt mest, som også stiger nå. En ønskesituasjon ville vært et skikkelig flush ned, der vi får en bred oppgang i alle sektorer.

Dette illustreres best ved å se på Statoil og Oslo Børs. Statoil steg 2.6 krone gjennom dagen, mens Oslo Børs startet og endte på 0.02%. Det betyr at andre aksjer ble solgt, mens Statoil forgjeves kunne trukket indeksen høyere. Oppgangen i dag har vært selektiv, og det er et svakhetstegn.

Agasti handlet helt opp til 1.80 kroner i dag, og ligger rundt 1.70 kroner nå. Det er 50 øre siden jeg tok frem dette forslaget, og nå skal det ikke mye til før den bikker 2 kroner på forventningene til kvartalstallene i August.

I morgen stiller ledelsen i PGS på nettmøte hos Nordnet. Det starter klokken 11.00 og dere kan melde dere på her. Tidligere har vi kunnet lære mye nyttig fra ulike forvaltere, men nå kan vi høre direkte fra selskapene selv, hva de tenker rundt oljeprisfall og fremtidsutsikter.

Jeg vil også anbefale siste Markedspuls fra Karl Oscar Strøm, der han går gjennom markedsbevegelsen den siste uken. Fokus er på høyere renter og lavere aksjeindekser.

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer