Råvareanalyse: selg gull og sølv

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Vi har tatt en titt på noen viktige råvarer. Funnene er interessante. I takt med den økende optimismen for verdensøkonomien, synes mange investorer å trekke pengene ut fra de antatt sikre havnene gull og sølv. Her er det utløst salgssignaler og en videre nedgang indikeres. Den amerikanske oljeprisen er ved et kritisk nivå, og kan snart utløse et kjøpssignal.

Gull (GC)

Gold20130510

Gull hadde en fantastisk prisutvikling i takt med den økende usikkerheten i kjølevannet av finanskrisen. De siste to årene har imidlertid gullprisen gått sidelengs. I midten av april brøt sågar kursen ned. Et kraftig salgssignal fra en stor rektangelformasjon ble utløst. Dette varsler at gullprisen har innledet en fallende trend. En videre nedgang for gullprisen indikeres.

 

Sølv (SI)

Silver20130510

Sølv har hatt en kursutvikling som ligner på gullets utvikling. Etter en femdobling fra høsten 2008 til våren 2011, har investorene blitt mer og mer negativ til sølv. Kursen ligger nå i en fallende trendkanal på lang sikt og har brutt ned gjennom den tidligere støtten ved 27 dollar per unse. Volumutviklingen indikerer at det er aggressive selgere som presser prisen ned. Et videre fall for sølvprisen indikeres.

 

Amerikansk lettolje (CL)

CrudeLight20130510

Prisen på amerikansk lettolje har steget med over ti prosent de siste tre ukene. Kursen nærmer seg nå motstanden i underkant av 100 dollar. Her har kursen vendt ned ved tre anledninger det siste året, og mange investorer ønsker nok å sikre gevinst. Dette kan gi en reaksjon ned på kort sikt. På lang sikt ligger imidlertid oljeprisen i en svakt stigende trendkanal og en videre oppgang indikeres. Et eventuelt brudd over 98,50 dollar vil utløse et kjøpssignal fra en rektangelformasjon.

Analysene er skrevet for publisering på e24 fredag 10. mai 2013.

LES ARTIKKELEN HER>>

 

Skrevet av
Geir Linløkken
Forsknings- og analysesjef
i Investtech
Investtech
Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer