Gå til hovedinnhold

Rapporteringssesongen går mot slutten

Siden forrige blogginnlegg har stivt prisede aksjer innen fornybar energi korrigert kraftig ned på europeiske børser. Investor Jan Petter Sissener uttalte i Finansavisen at man skal «selge alt», og enkelte av de grønne aksjene er nede 30-50% fra toppen. Det har den siste tiden blitt sluppet Q4 rapporter for flere av selskapene i vår portefølje.

Nekkar slapp knallresultat for H2 2020, noe som sendte aksjen kraftig opp. Blant høydepunktene var en omsetningsvekst på 41% fra samme periode i fjor. Selskapet rapporterte en rekordhøy order backlog på NOK 1,167 milliarder, samt en operational EBITDA på NOK 52 millioner (=EBITDA margin på 22,6%). I tillegg har Nekkar nå begynt neste fase i testing av «Startfish», en lukket fulldigitalisert merd. Til slutt annonserte selskapet at enda et ben er i ferd med å vokse frem. I andre halvår fullførte nemlig Nekkar en førstudie av en ny vindinstallasjonsteknologi, noe som blir beskrevet som en potensiell «gamechanger». Alt i alt er vi i Børsklubben NHH veldig fornøyd med resultatet og ser videre vekst i selskapet.

Ice Fish Farm presenterte Q4 tallene sine til en noe begrenset mottagelse fra børsen. Til tross for nedjustert slakt på henholdsvis 14% i 2021 og 22,5% i 2022, så mener vi det er mye positivt å hente fra kvartalsrapporten. De leverte 8kr/kg EBIT margin noe som ansees som svært godt tatt den høye opexen, som kommer fra den raske veksten, med i betraktningen. I tillegg er smoltproduksjonen i full fart og 22 kT produsert i 2023 ser lovende ut. Vi mener fortsatt dette er et svært godt case, og er spente på kommende konsesjonsoppdateringer.

Porteføljen har de siste 3mnd steget 15%, hvilket er 6,5% over indeks. De selskapene som har steget mest de siste 3mnd er Nekkar (+69%), Multiconsult (28%) Borregaard (28%), Zalaris (28,5%) og Salmar (23,5%). Det er usikre tider og det spekuleres i en overpriset Oslo Børs, men vi føler oss likevel trygge på at vi har valgt gode, trygge selskaper som er rustet for tiden vi har foran oss.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer