Gå til hovedinnhold

Rallyet fortsetter!

Det kan se ut som markedet satt en bunn den nest sist handelsdagen i September. Styrken på oppgangen vi har sett i etterkant er formidabel, og jeg tror penger fra sidelinjen kommer inn markedet igjen. Husk at vi går inn i en historisk sterk periode for aksjer.

Telenor har besluttet å selge sin 33% eierandel i Vimpelcom. De umiddelbare analysekommentarene er at dette var ventet, og kun vil ha en marginal positiv effekt. De forventer ingen premie på salgskursen.

Spotratene innen stortank har steget 45% på en uke. Noe av dette gjenspeiles også i kursen på Frontline som er opp 20% på den samme uken. I Januar var kursen helt oppe i 34 kroner, men da var ratene lavere enn i dag. Her tror jeg det kan være fin oppside de nærmeste dagene, men merk at denne aksjen innebærer stor risiko. Tankrater kan stige raskt, men falle like raskt igjen.

Statoil har steget 10 kroner på under en uke. Det er knallsterk performance etter lang tid med fall. I mine øyne er det sunt for sektoren at det er Statoil som stiger først, og at styrken kommer i mer risky oljeaksjer i etterkant. Det er nemlig et tegn på at kvalitetsinvestorer er på vei inn i markedet. Jeg sliter dog med å bli særlig bullish til denne sektoren, fordi jeg er svært negativ til oljeprisen de nærmeste årene, og ser helt klart at jeg med dette kan gå glipp av gode trademuligheter på oppsiden.

Citibank nedgraderer Apple. De mener at iphone salget kan skuffe i forhold til tidligere estimater. Vi husker at kursen steg frem til de første salgstallene, men falt deretter kraftig da tallene ble publisert. Hvis dette er en story som blir bekreftet av flere analytikere, og senere selskapet selv, kan aksjenkursen gå en mørk høst i møte. Kanskje man skulle vurdert å ta denne ut av den lange porteføljen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer