Gå til hovedinnhold

R-ordene (rentekutt, rekordsvak krone og resesjon)

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Virkningene av en halvert oljepris og febrilske kostnadskutt i oljenæringen begynner å sette spor i norsk økonomi. Fortsatt synes konsensus å være at vi skal inn for en fløyelsmyk landing, der 2016 representerer et «lavmål» med en BNP-vekst rundt 1,5 %. Resesjonsordet er det foreløpig ingen som har tatt i sin munn. Redningsvesten består denne gang av en rekordsvak krone, rentekutt fra Norges Bank og en bugnende statlig verktøykasse. Risikoen for at bakrusen utvikler seg til en skikkelig «hang over» har uansett økt.

I den norske finansverdenen stormer det for tiden mest i kredittmarkedet. Risikopremiene har skutt i været for både kommuner, banker og selskaper, delvis som et uttrykk for den økende risikoen knyttet til utviklingen i norsk økonomi.

Utenfor landets grenser fikk vi en ny «svart svane», der VW har klart det kunststykket å stjele overskriftene fra verdens største «known unknown» (Kina). Hvem skulle trodd at eksosjuks skulle bli en større utfordring for tysk økonomi enn Hellas-krisen?

Ha en kullosfri helg.

Gå til Holberggrafene

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer