Q4-tall fra Storebrand og DNO

Forrige uke ble en av de mest ekstreme verdenes aksjemarkeder har opplevd på lenge. På torsdag falt Dow Jones indeksen 1032 poeng til 23860 poeng, det nest verste fallet i historien, målt i antall poeng. Volatiliteten var også stor, noe investorene merket godt på fredag. På et tidspunkt var S&P 500 ned godt over én prosent, men snudde på 200 dagers glidende gjennomsnitt, og stengte pent opp til 2619,55 poeng. Det er ikke utenkelig at 200 dagers glidende gjennomsnitt kan ha representert bunnen for denne korreksjonen. Vi merker oss også at oljeprisen fikk hard medfart forrige uke. Brent oljen falt fra omtrent 68 dollar til 62,5 dollar.

Vi går nå inn i en ny børsuke, og investorer må nok regne med at det blir en volatil uke hvor utviklingen i USA vil være viktig for Oslo Børs. Vi er nå midt i resultatsesongen, og denne uken blir svært hektisk. Av tungvekterne er det blant annet Marine Harvest, Aker og Norsk Hydro som kommer med Q4-tall, og som naturligvis også vil være utslagsgivende for hvordan hovedindeksen beveger seg. Av aksjer som vi har i vår portefølje, er det Kid som kommer med tall denne uken, og vi er spente på hvordan de leverer. I denne kommentaren skal vi se på Storebrand og DNO.

Storebrand har i lengre tid vært en av våre «top picks» på Oslo børs, og i forrige uke ble resultatet for fjerde kvartal lagt frem. Resultatet var i hovedtrekk som vi forventet, og det var alt i alt et godt kvartal der overgangen til en mer kapitallett produktmiks fortsetter. Resultatet og solvens II-marginen preges av Silver og Skagen transaksjonene for Q4, men er med på å styrke konsernets langsiktige inntjeningsevne. Silver og Skagen løfter Storebrands markedsandel fra 11% til 21% i det hurtigvoksende segmentet individuell sparing. Utbytte for 2017 på 2,5 kr per aksje er som vi forventet, men noe høyere i forhold til konsensus. En ny utbyttepolitikk ble også vedtatt, i tråd med utviklingen der konsernet passerte «peak capital» i 2017, og legger dermed til rette for økte utbetalinger etter hvert som kapital frigjøres. Vi forventer å få en oppdatering på situasjonen under konsernets kapitalmarkedsdag i mai.

Et av de mest spennende utviklingstrekkene for Storebrand per tid er inflasjonen i USA. Denne har overgått forventningene og skapt uro i verdens finansmarkeder de siste to ukene. Den amerikanske tiåringen har steget markant på bakgrunn av de økte inflasjonsforventningene, og trekker med seg andre lands statsobligasjoner. I USA forventes det nå ytterligere rentehevinger for 2018 og 2019 utover det FED har kommunisert til markedene. Dette er, alt annet likt, positivt for Storebrand og kan ytterligere fremskynde kapitalfrigjøring fra den kapitaltunge (garanterte)pensjonsvirksomheten. Med andre ord kan utbyttene økes til dels betydelig i forhold til det konsensus priser inn i dag. Vi fortsetter å følge utviklingen med sterkt engasjement.

Til slutt vil vi gi en kjapp kommentar på DNO, som kom med tall forrige uke. Aksjen er en del av vår Nordnet-portefølje, og falt omtrent 10% forrige torsdag i forbindelse med Q4 tall. Av rapporten kunne vi lese at selskapet hadde driftsinntekter på 116 millioner dollar, mot 42,1 millioner dollar i Q4 2016. EBITDA var 61 millioner dollar mot 16 året før. Til tross for en pen økning i resultatet, leverte DNO noe under konsensus estimatene, som kan ha bidratt til det store fallet i aksjekursen. Vi tror imidlertid at fallet var en overreaksjon, og at aksjen muligens vil hente seg litt inn denne uken. DNO-aksjen pleier ofte å bli litt ekstra straffet når markedet ellers er dårlig. Det ble også kunngjort at DNO igjen vil gjøre leteinnvesteringer i Norge, og skal bruke litt under 50 millioner dollar til dette.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer