PROTCT og kort Tesla-kommentar

PROTCT og kort Tesla-kommentar

Det var heller ingen endringer i Nordnet-porteføljen denne uken, som per nå består av AKSO, B2H, DNO, PROTCT, QEC, STB og XXL. Vi er midt i resultatsesongen, og mange selskaper kan vise til god inntjeningsvekst. De gode selskapsresultatene i tredje kvartal sammen med en høy oljepris er hoveddriveren til den sterke veksten i markedet. Oslo Børs er opp 19,8%, S&P500 er opp 18,3%, og oljeprisen er opp 7,6%.

Protector Forsikring var et av selskapene som leverte Q3-tallene forrige uke. Hittil i år har Protector steget over 30%, og i skrivende stund har selskapet gitt porteføljen en avkastning på 17%, og dermed best i porteføljen. Investeringen var basert på vår positive holdning til selskapets unike posisjon i forsikringsbransjen, hvor de klarer å kombinere lave kostnader med høy vekst. Selskapet opprettholder guidingen for 2017 med 22 prosent vekst og en net combined ratio på 92 prosent. Som nevnt i tidligere blogginnlegg kan Protector med en net expense ratio på halvparten av nærmeste konkurrent fortsette å tilby billigere forsikring enn konkurrentene, og samtidig opprettholde en organisk vekst på 20%.

For øvrig leverte Tesla i går (01.11.17) nok et horribelt resultat, med et tap på 671 million dollar. Dette i tillegg til en cash-burn på 1,4 milliarder dollar. Ettersom konkurransen i el-bilmarkedet vokser, blir det spennende å følge med på Tesla de følgende månedene ettersom eksempelvis Jaguar, Porsche og Mercedes kommer med elektriske biler i 2018. Innen fem år er det regnet at det kommer ytterligere 100 konkurrenter som kan kjøre over 200 miles. Per nå er det største problemet at Tesla har store utfordringer med å produsere Model 3, modellen som skal være egnet for det store spekteret. Q3-tallene viste at det kun ble produsert 220 eksemplarer av Model 3, selv om Elon Musk anslo et langt høyere tall (5000 i uken innen 2017). Videre har de har solgt Model S og Model X til en betydelig rabatt, men likevel slitt med vekst i topplinjen. Dette kan sees på som kritisk med tanke på at selskapet prises som et høy-vekst selskap. Til tross for dette har kursutviklingen i selskapet vært på over 40% hittil i år, som for mange er uforståelig.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer