Prosafe ned etter kvartalstall på negativ Oslo Børs 

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
02-Nov-2017 

OSLO, 2 nov (Reuters) – Mens europeiske børser beveger seg opp på de høyeste nivåene siden 2015 handles Oslo Børs ned fra onsdagens rekordsterke sluttkurs, tynget av noe svakere oljepris og enkelte skuffende kvartalsrapporter.

Hovedindeksen er i øyeblikket ned 0,6 prosent til 810,7 poeng, mens nordsjøoljen til samme tid handles for 60,2 dollar fatet, ned 20 cent fra åpning torsdag men likevel 75 cent lavere enn ved gårsdagens stengetid i Oslo.

Riggselskapet Prosafe er blant taperne torsdag med en nedgang på 5,3 prosent til historisk svake 16,3 kroner aksjen etter å ha publisert kvartalstall på nedsiden av analytikernes forventninger før børsåpning.

Selskapet leverer boligrigger til oljeselskaper, ofte i forbindelse med store feltutviklingsprosjekter, og har blitt hardt rammet av investeringskutt og lav aktivitet i oljebransjen etter det dramatiske oljeprisfallet de siste par årene.

EBITDA for tredje kvartal endte på 27,6 millioner dollar, vel under konsensus på 35,5 millioner dollar, mens inntektene endte på 68,9 millioner dollar. Her lå analytikerne inne med et gjennomsnittlig estimat på 72,6 millioner dollar.

Pareto peker i en kommentar på noe svakere kvartalstall enn ventet og viser dessuten til en nedskrivning på 5 milliarder dollar, blant annet på grunn av fortsatt svake utsikter i markedet.

Konsernsjef Jesper Kragh Andresen sier til Reuters at selv om det er positive tegn til bedring i industrien, gjenstår det å se hvor fort det omsettes til konkret aktivitet for selskapet.

  • Om vi er gjennom det verste håper vi, men vil ikke spå, sier han.

Aksjen åpnet for øvrig ned hele 10 prosent torsdag morgen, men henter seg noe inn igjen utover dagen.

Laksekjempen Marine Harvest  MHG.OL var mest omsatte aksje på Oslo Børs onsdag etter å ha levert solide kvartalstall med noe høyere utbytte enn ventet.

I en oppdatering torsdag velger Nordea Markets imidlertid å gjenta en salgsanbefaling i aksjen og et kursmål på 125 kroner.

“Vi hever vårt 2018 EBITDA-estimat noe og gjør en marginal nedjustering på kostnadsestimatet. Men på den negative siden hever vi estimert netto gjeld så den reflekterer høyere utbytte enn ventet i tredje kvartal”, skriver Nordea.

“Basert på vårt estimat på kontantstrøm, venter vi at utbyttenivået vil falle fra 7,3 prosent i 2017 til 3,5 prosent i 2018”, heter det videre.

Blant de største selskapene på Oslo Børs er utviklingen stort sett negativ med Statoil  STL.OL, Telenor  TEl.OL og Yara  YAR.OLned 0,2 prosent, 0,4 prosent og 0,5 prosent.

(Reporting by Joachim Dagenborg, editing by Henrik Stølen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer