Private Equity strategien du kan bruke på børsen!

Dette blogginnlegget fokuserer på en lærerik artikkel som nettopp har blitt publisert i Forbes, og faller inn under value investor temaet som flere her på Nordnebloggen har skrevet om i flere år. Nemlig å tenke riktig rundt sine langsiktige investeringer!

Dan Rasmussen skrev sin hovedoppgave om Private Equity bransjen, og fant kjernen i forretningsmodellen slik at han kunne bruke den i sine investeringer på børsnoterte aksjer. PE forvaltere tar seg svært godt betalt for å gjøre noe alle kan gjøre enkelt i aksjemarkedet, for hva er egentlig prosessen når de kjøper et selskap?

Rasmussen tok lærdom av flere momenter etter å ha analysert 350 PE dealer.

  • 90% av dealene er på selskaper under $1.1 milliarder
  • Selskapene hadde mye gjeld
  • Det var inngangsprisen som i stor grad bestemte suksessraten.

Hans undersøkelser viste at streken i sanden var 7 x inntjening. Hvis en aktør kjøpte et selskap som var priset til over 7 x inntjening falt suksessraten drastisk. 25% av de billigste dealene stod for 60% av inntjeningen. Kanskje logisk for de fleste, men her har man i hvert fall konkrete tall å forholde seg til.

Vinnerformelen til Private Equity bransjen er at de finner selskaper med stor gjeld, der de betaler ned deler av utestående og umiddelbart øker egenkapitalen. Det øker sannsynligheten for at de kan selge selskapet for en høyere multippel i neste runde.

Slike muligheter kan man finne på børsen også. Let etter små selskaper med høy gjeld, som nettopp har begynt å nedbetale / de-leverage. Det er et sterkt signal at et selskap har god nok drift til å betale ned gjeld. Investeringen vil også være tryggere fordi konkursrisikoen minsker betraktelig!

Les hele artikkelen her!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer