Gå til hovedinnhold

Private Banking-kundenes aksje- og fondsfavoritter

Til tross for en nedgang i oljeprisen på over 20 % og generelt ruskevær på verdens børser, vekter Private Banking-kundene seg opp i oljerelaterte aksjer. Etter en måned med kursnedgang både på Oslo Børs og i oljeprisen, har kundene kjøpt TGS-NOPEC-aksjer for over 18 millioner kroner i november.

Private Banking-kundene omsatte aksjer for 1,7 milliarder kroner denne måneden, og det ble nettosolgt aksjer for 9,2 millioner kroner. TGS-NOPEC troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, tett fulgt av Aker BP, som er kjøpt for over 17 millioner kroner.

Til tross for en nedgang i oljeprisen på nesten 15 % i november, ser vi at Private Banking-kundene fortsatt ser stor oppside i olje- og energiaksjer. På salgstoppen finner vi blant andre Norwegian, som vil tape på en eventuell oppgang i oljeprisen.

«Big-oil» er inn, Norwegian ut

I tillegg til å laste opp med TGS-NOPEC, kjøper også Private Banking-kundene Equinor og Aker BP, som har hatt en eventyrlig kursoppgang så langt i år. Norwegian, som ser ut til å slite på driftssiden, er dumpet. Dette sammenfaller godt med at investorene har tro på en økt oljepris.

Norwegian vil ved det nylige foreslåtte kuttet i oljeproduksjon fra OPEC, tape enda mer penger med en økt drivstoffpris. Dette vil sette ytterligere press på deres allerede svake marginer.

Aksjestatistikken for november

Mest kjøpte aksjer: Mest solgte aksjer:
TGS-NOPEC Subsea 7
Aker BP Norwegian Air Shuttle
Equinor DNB
Berkshire Hathaway Inc. Scatec Solar
Magseis Telenor
Norsk Hydro Veidekke
Spectrum XXL
Tomra Systems Komplett Bank
Norwegian Finans Holding Orkla
Yara International Storebrand

Private Banking-kundene fortsatte salget av aksjefond i november

Nordnets fondskunder nettokjøpte aksjefond for 83 millioner kroner i november. Ser vi på Private Banking-kundene isolert, så nettosolgte de aksjefond for ca 14 millioner i samme måned. De var derimot nettokjøpere av rentefond i november. Alle de tre fondene på kjøpstoppen til Private Banking-kundene i november er rentefond: KLP FRN, Fondsfinans Kreditt og Landkreditt Høyrente.

Dette kan indikere at Private Banking-kundene er mindre optimistiske til aksjemarkedet enn Retail-kundene. Så gjenstår det å se hvem som får rett.

Oslo Børs er av få børser i pluss i 2018

På Oslo Børs fortsatte nedgangen i november, med et fall på 2-3 prosent, mye på grunn av fallende oljepris. Verdensindeksen steg med rundt 1 % (målt i dollar), med USA som den sterkeste børsregionen.

Tross det relativt kraftige fallet på Oslo Børs de to siste månedene, er vår hjemlige børs en av ganske få børser i verden som ligger på plussiden hittil i år, med en oppgang på rundt 6 prosent ved inngangen til desember. Verdensindeksen er ned rundt 3 prosent siden årsskiftet, og Europa er ned ca 10 prosent.

Fondsstatistikken for november

Mest kjøpte fond: Mest solgte fond:
KLP FRN Alfred Berg Gambak
Fondsfinans Kreditt FORTE Norge
Landkreditt Høyrente Holberg Kreditt
DNB Teknologi Handelsbanken Nordiske SMB
Handelsbanken Vekstmarked Tema Delphi Nordic
Alfred Berg Nordic Gambak Arctic Nordic Equities
DNB Health Care Pareto Investment Fund
KLP AksjeGlobal Indeks V Nordea 1 – Nordic Equity Small Cp
Storebrand Global Multifactor FORTE Obligasjon
Nordnet Superfondet Norge DNB High Yield

Les mer om fondsstatistikken her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer