Positive rapporter gir enkelte lysglimt på tung Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

17-Aug-2017

  • Oslo ned 0,7%
  • Brent faller til $50,3/fat
  • Bred nedgang i oljesektoren
  • Selvaag og Contextvision vinnere etter Q2-tall

OSLO, 17 aug (Reuters) – Oslo Børs følger europeiske markeder ned i et tungt marked med svakere oljepris og fokus på banksektoren i kjølvannet av onsdagens Fed-referat, som viste at flere medlemmer er bekymret for inflasjonen.

Hovedindeksen faller 0,7 prosent fra start til 731,6 poeng, mens nordsjøoljen handles for 50,3 dollar fatet, vel 70 cent svakere enn ved stengetid i Oslo onsdag.

Den negative utviklingen rammer bredt på Oslo Børs og hele oljesektoren tynges. Blant de store selskapene er StatoilSTL.OL ned 0,6 prosent til 145,3 kroner aksjen, mens PGSPGS.OL, Aker SolutionsAKSOL.OL og Aker BPAKERBP.OL alle er ned rundt 2,5 prosent.

Tørrbulkselskapet Golden OceanGOGLT.OL faller 1,8 prosent til 68,3 kroner aksjen til tross for å ha levert bedre kvartalstall enn ventet torsdag morgen.

Selskapet, som kontrolleres av John Fredriksen, rapporterte en justert EBITDA på 29,7 millioner dollar for kvartalet, mot analytikernes ventede 22,4 milioner dollar.

Til sammenligning hadde selskapet 17,5 millioner i justert EBITDA i årets første kvartal og -0,8 millioner i andre kvartal 2016.

“kvartalstallene ble positivt påvirket av en bedre ratesituasjon i begynnelsen av kvartalet…”, skriver selskapet i rapporten.

I tillegg mener Golden Ocean å se klare tegn til en bedre ordrebalanse med stadig færre ny skip på vei inn i markedet.

“Det vil mest sannsynlig bli færre rent spekulative ordre enn det vi har sett før. Alt i alt så virker tilbudsdynamikken å være mer oppmuntrende fremover”, heter det i rapporten.

Helt svart er det imidlertid ikke, hovedsakelig på grunn av selskapene Selvaag BoligSBOO.OL og ContextvisionCOVI.OL som begge leverte vesentlig bedre kvartalstall enn ventet torsdag.

Selvaag Bolig bykser 5,2 prosent til 36,5 kroner aksjen etter å ha levert en omsetning på 1,1 milliarder kroner i andre kvartal. Det er vesentlig bedre enn konsensus, som ifølge DNB Markets var på 850 millioner kroner. Meglerhuset på sin side lå inne med en forventet omsetning for Selvaag på 792 millioner.

“Med bedre resultater enn ventet ser det i utgangspunktet ut til å kunne bli en positiv reaksjon (i aksjen) ved åpning”, heter det i oppdateringen fra DNB.

Aller best går det imidlertid for ContextvisionCOVI.OL.

Teknologiselskapet meldte om salg på totalt 22,7 millioner svenske kroner i andre kvartal, opp fra 18,3 millioner i samme periode 2016.

“Tallene var mye sterkere enn det vi hadde ventet”, konstaterer Norne Securities i en oppdatering.

Rapporten sender aksjen opp 7,2 prosent til 59,8 kroner, noe som gjør selskapet til en av de klare vinnerne på Oslo Børs torsdag.

“Etter rapporten kommer vi til å løfte våre estimater noe for både kort og mellomlang sikt”, skriver Norne.

Meglerhuset har for øvrig en kjøpsanbefaling i aksjen med et kursmål på 90 kroner.

(Reporting by Joachim Dagenborg, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer