Porteføljeoppdatering uke 42

Denne uken har vært en relativt rolig børsuke, med få bevegelser i vår portefølje. Vi holder porteføljen uforandret, og har fortsatt god tro på våre plasseringer.

Vår beste investering har så langt vært Norwegian Finans Holding. I skrivende stund har selskapet gitt en positiv avkastning på tett opp mot 10%. I mediene har selskapet fått endel medfart for sine utlån- og annonse virksomhet. Foreløpig kan det ikke sies at den negative omtalen har gitt seg til kjenne i aksjekursen. Rent teknisk er selskapet fortsatt i en stigende trend. Til tross for at den stanger litt rundt det psykologiske tresifrede nivået.

Vår nest beste plassering så langt, har vært Trøims riggbaby Borr Drilling. Som vi nevnte i tidligere ukesoppdatering, hadde selskapet nylig en rekord emisjon for å finansiere nye premium Jack-up riggere.
Markedet ser ut til å ha reagert positivt på emisjonen, og har holdt aksjeprisen godt over emisjonskursen på ca 32 NOK. I skrivende stund ligger vi med en positiv avkastning på rundt 6%.

Songa Bulk forsøkte å finte oss ut med en aldri så liten hode-skulder formasjon for noen uker tilbake. Dog ble vi sittende på posisjonen, og valgte å følge vår inngangsstrategi med tanke på det underliggende i selskapet. Baltic Dry-indeksen er opp fra 1.411 til 1.523 på en uke (09.10-16.10). Panamax raten er opp fra 11.555 til 13.265 i samme periode, noe som er positivt for Songa ettersom de eier flest av denne typen båter. Etter en liten svingtur nede på 41 tallet, har aksjen tatt seg opp mot nakkelinjen av hode-skulder formasjonen, og så vidt vært over ved én anledning. Foreløpig holder aksjen sin trend.

Denne uken var det 30 år siden det berømte krakket i 1987, og ”black monday” som rystet en hel finansverden. 19 oktober smalt det over dammen på Wall Street, og dagen etter var katastrofen et faktum også her hjemme i Norge. Dagens Næringsliv fortalte denne uken om de hektiske minuttene morgenen 20 oktober, da Oslo børs åpnet.

Den gang var det manuell auksjon på Oslo Børs, og meglerne måtte signalisere med håndsopprekking hvorvidt de ønsket å selge eller kjøpe aksjer. En finger opp signaliserte kjøp, og en finger ned signaliserte salg. Denne høstmorgenen i 1987, var alle fingrene vendt ned da Bergen Bank var første selskap som skulle auksjoneres, alle ville selge. Stillheten senket seg i børssalen, og auksjonarius måtte gjenta at aksjene i selskapet var til salgs. Det tok lang tid før én ensom megler rakk fingeren i været å ville kjøpe, budet var 30% under gårsdagens sluttkurs – klubba gikk bordet! 21 milliarder kroner i børsverdi ble vasket bort i løpet av bare denne ene handledagen, og 20 oktober 1987 signaliserte på mange måter starten på slutten for Norges jappetid.

Uten sammenligning forøvrig har hovedindeksen også denne uken fortsatt sin stigende trend. Noe av vår kapital er plassert i DNBs ETF som speiler OBX, som i likhet med hovedindeksen også har gjort det godt den siste tiden. Neste uke er det duket for kvartalsrapporter for de største selskapene på Oslo Børs, nemlig Statoil, Telenor, Orkla og DNB. Yara klarte seg etter kvartalsrapporter denne uken, og det blir spennende å se hvordan de andre tungvekterne på Oslo Børs har gjort det i tredje kvartal.

Skrevet av: Kenneth Andersen, Bjørn Magne Læknes og Christian Eidsvaag Delebekk
Bilder: Investing.com – tegnet av Even Aares, Investtech.com – Songa Bulk, NRK.no.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer