Porteføljerapport uke 42, Spennende tider i møte

Aksjemarkedet har med god hjelp fra oljeprisen, opplevd en fin opptur de siste ukene.
Business insider skrev 15. Oktober om at Goldman Sachs nå mener det kan gå mot slutten, vertfall innen to år. Selskapet har publisert en analyse der de resonnerer seg frem til at det er 88% sannsynlig for at vi entrer inn i et bear-marked. Analysen som både er basert på statistikk og makroøkonomi, trekker frem at sentralbanken i USA og i England begge signaliserer økte renter, Trump truer med militær handling mot Nord Korea og flere personer tror at lave renter de siste 10 årene har gitt kunstige priser på aksjer, hus og eiendom i Europa.

Vi henviser til business insiders’ interessante artikkel, (http://nordic.businessinsider.com/goldman-sachs-thinks-were-heading-into-a-bear-market-2017-10?r=US&IR=T) som oppsummerer analysen svært bra.

Resultatsesongen er startet og kvartalsrapporter for samtlige av selskapene i porteføljen er rett rundt hjørnet. Først ut er Data Respons som publiserer kvartalsrapport førstkommende torsdag. Data respons har gjennom kvartalet meldt om tre kontrakter, som alle er på en grei størrelsesorden. Det kan derav ligge an til å bli en god rapport. Finansavisen meldte at analytikere som følger selskapet forventet at omsetningen vil ligge på 280MNOK, som vil tilsvare en økning på 22%.

Videre rapporterer XXL neste onsdag. Her blir det interessant å høre hvordan lanseringen i Sveits har materialisert seg. Ut i fra det som allerede er rapportert i media virker det som om det har gått tilsynelatende bra for seg.

Denne uken har vi valgt å bytte litt av kontantbeholdningen mot et eierskap i Altai Resources. Kjøpet er av et noe høyere risikokaliber enn porteføljen generelt. Om lag 2% av porteføljen blir plassert i Altai Resources. Altai er et Kanadisk selskap som eier landområder i Quebec. Selskapet besitter 177 000 acres, som har vært låst frem til nå. Dette er et rent assetplay som kan gi en god avkastning dersom reguleringene går pent og ryddig for seg.

Vi ser ellers ingen skjær i sjøen i de resterende aksjene i porteføljen, og velger dermed å holde denne delen uendret.

Kim André Bøe Surdal

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer