Porteføljeoppdatering uke 43, Ingen endringer i et avventende marked

Fra forrige uke har det ikke skjedd noen endringer i porteføljen vår. Kjenner på at markedet generelt virker avventende og venter på rapporter fra selskaper, og vi velger å gjøre det samme. Med ny ATH på Oslo Børs i dag (25/10) til 798 og en resultatsesong som ble sparket i gang denne uken, vil det bli særdeles interessant å følge markedet de neste ukene.

Onsdag 25/10-2017 var der fremleggelse av to kvartalsrapporter fra selskaper i vår portefølje, henholdsvis XXL og Storebrand. Begge selskap synes vi viste til solide rapporter. XXL sin rapport viser stabile marginer til tross for nyåpningene i Østerrike. Åpningen av de to butikkene ser ut til å ha vært vellykket noe som kan tyde på at det er rom for konseptet. Vi så signifikant økning i et annet viktig segment, E-Commerce, som kan vise til 28% mer inntektsøkning. Bunnlinjen endte på 152 millioner NOK. Markedet svarer på rapporten ved å sende selskapet opp 5,57%.

Storebrand har gjennomført noen offensive grep for å øke sin vekst innen sparing og pensjon de par siste dagene. Tirsdag (24/10) gikk de til oppkjøp av pensjonsporteføljene til Silver Pensjonsforsikring AS som tidligere i år ble satt under offentlig administrasjon, til en prislapp på 520 millioner. Der er det snakk om 21.000 pensjonsavtaler og 10 milliarder i pensjonsmidler. Dagens (25/10) oppkjøp av Skagen AS tilsvarende 90,95% av aksjekapitalen og 99,99% av stemmerettene er på respektive 1,6 milliarder. Dette kjøpet skjer gjennom en transaksjon på 17,9 millioner nyutstedte aksjer og de resterende 25% av beløpet i kontanter. Etter de to kjøpene kommer Storebrand til å ha en andel på 17% av markedet for privat fondssparing. Q3 rapporten deres viser at de har 698 millioner NOK på bunnlinjen og en solvens på 160%.

For øvrig ble offentliggjøring av forskriftene for å gjennomføring av hydrokarbon utvinning i Quebec som vi er eksponert for gjennom vårt eierskap i Altai Resources utsatt. Det vil si at publikum/lokale og andre involverte hadde før frem til 4. November 2017 på å kommentere regjeringens intensjoner om å fornye reguleringer angående utforskning og utnyttelse av de aktuelle ressursene, er nå forskjøvet til 9.Desember 2017. I et innlegg fra QOGA (The Quebec Oil and Gas Association) uttaler de at de støtter utsettelsen og understreker at lokal akseptabilitet er en sentral del av prosessen og en forutsetning for et vellykket prosjekt.

Johan Gustafsson

Kilder

Newsweb.no

E24.no

http://www.newswire.ca/news-releases/comments-on-new-regulations-on-hydrocarbons—the-quebec-oil-and-gas-association-qoga-supports-extending-the-deadline-651948053.html

hegnar.no

http://mern.gouv.qc.ca/hydrocarbures-pierre-moreau-prolonge-periode-de-prepublication-2017-10-19/

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer