Gå til hovedinnhold

Porteføljeoppdatering uke 40, Nano tas med nok en gang

Vi har nå lagt bak oss 11 børsdager, og porteføljen er opp 2% vs. hovedindeksen sine 2,7%. P.t er vi 100% investert, i det vi mener er en godt diversifisert portefølje. Den består av:

Data Respons
Nordic Nanovector
Questerre
Skandiabanken
Storebrand
Treasure
XXL

Den sterkeste bidragsyteren har vært Storebrand, med en avkastning på 10%. Selv om selskapet er opp godt over 100% siden bunnen i fjor sommer, ser vi fortsatt ytterligere potensiale. Storebrand har slått consensus ved samtlige kvartaler siste året, der bla. solvens II ratioen har hatt en meget hyggelig utvikling. Fortsetter Storebrand denne utviklingen, kommer vi også til å se økt utbyttekapasitet fra selskapet, noe mange investorer vil sette pris på. Q3 vil bli presentert den 25. okt, og vi tror Storebrand vil fortsette å overraske på den positive siden. Skulle derimot Norges Bank nedjustere rentebanen, eller for all formodning kutte renten, vil dette slå negativt utover Storebrand.

Nordic Nanovector får nok en gang plass i porteføljen. Siden børsnoteringen i 2015, har biotech-selskapet vært med samtlige semestre, kun levert negativ avkastning en periode, og gitt oss en total ROI på 52%, tilsvarende 31.500kr. Det kommende halvåret ser meget interessant ut for NANO, med en rekke triggere rundt hjørnet. Effektdata på den pågående studien av deres hovedprodukt Betalutin rettet mot FL, 3rd line, er nok det markedet er mest nysgjerrig på. Både på overall og complete respons rate, ligger Betalutin blant de best responderende produktene. Det er viktig å huske at det ikke kun er faktorer som best mulig effekt som avgjør om et produkt blir suksess eller ei. Behandlingsprosessen må være attraktiv å bruke, slik at leger vil anbefale den til sine pasienter. Uten det, blir det dårlig business uansett hvor bra produkt man har. Det er her NANO scorer ekstra. Bekvemmlighet mtp. behandling, kombinert med beskjedne bivirkninger, har gjort Betalutin til et etterspurt produkt for utprøvning blant leger. Pasientene trenger kun en enkelt injeksjon, der konkurrerende behandling vil kreve hyppige sykehusbesøk over en lengre periode.

Skulle NANO fortsette å vise den positive trenddataen nå som pasienttallet er økt, vil det skape en ny interesse for selskapet, fordi risken blir betydelig redusert. Analytikere vil også raskt øke likelihood of approval, noe som igjen resulterer i økte kursmål.
Det er verdt å merke seg at flere store biotech-fond ikke har mandat til å investere før selskapene går inn i den avsluttende fasen av studiet. For 3.linje behandling starter Nordic Nanovector opp denne fasen ila. året. En annen interessant faktor er at FDA har fått et mer liberalt syn når det gjelder utvikling av medisin. Stadig flere selskaper får godkjenning til å starte salget før endelig studie er fullført. Nordic Nanovector har fortsatt en stor kontantbeholdning, 881 mill ved utgang av Q2, og en god pipe line, slik at de har flere bein å stå på. Vi tror NANO vil se ny all time high før konkurransen er over.

/Sebastian Sternefalk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
04.10.2017 23:33

Interessant og velfoŕmulert innlegg. Gleder meg til å følge dere videre!