Porteføljeoppdatering Uke 40 – Børsgruppen UiA

Etter forrige ukes kraftige fall for samtlige skoler har denne uken vært svært positiv. Børsgruppen UiA fokuserer fortsatt på vår strategi med å justere oss etter et uavklart marked, og holde en stor kontantandel for å gripe mulighetene som oppstår sporadisk i markedet.

Bonheur og EQNR var posisjonene som trakk oss mest ned forrige uke, denne uka har de fått en reaksjon opp. Vi har likevel valgt å redusert eksponeringen vår i EQNR med 25%.

Videre har porteføljen utviklet seg meget positivt. Kid la som forventet frem gode kvartalstall. Hvor omsetningen økte med 4,6% til 384,9MNOK. Det er første gang i selskapets historie at Kid omsetter for mer enn én milliard kroner for årets tre første kvartaler. Netthandelen er også i sterk vekst og vi forventer at dette vil fortsette. Kid ledelsen har levert merkverdige sterke tall over lengere periode i en bransje som de senere årene har slitt med butikkdød og konkurranse fra netthandel.

Vi legger spesielt stor vekt på evnen Kid har til å snu selskapets nyeste oppkjøp, nemlig Hemtex. Dette var selskapets første hele kvartel medregnet Hemtex og tallene virker lovende. Netthandelen er opp 30% og omsetning opp 11% til 260MSEK. Vi gleder oss til en koselig høst og vinter.

LNG og Kina

LNG ratene har doblet seg på kort tid og naturligvis har vi posisjonert oss for dette. FLEX LNG har denne uken vært en svært positiv bidragsyter. Etter sanksjonene fra USA mot COSCO har også det asiatiske LNG markedet blitt kraftig påvirket, selskapet opererer en av verdens største LNG flåte. PetroChina har måttet stenge Rudong LNG Terminalen etter en tyfon den 22. september, som nå øker avhengigheten av import og driver ratene ytterligere opp.

I Stillehavet er det bare én tri-fuel diesel electric (TFDE), som er tilgjengelig for lasting fra nå inntil midten av November i følge Hellenic Shipping.

Kort om Stolt

Stolt Nielsen har endelig begynt å løfte seg. Etter at rater over hele shippingmarkedet har steget de siste dagene har dette begynt å falle tilbake på SNI. Stolt Nielsen er et kvalitetsselskap som har gått med overskudd i et elendig marked i flere år, og vi tror 2019/2020 er året dette snur. Selskapet prises til stålverdiene på skipene sine, hvor potensialet for fremtidig inntjening vil materialisere seg i kursen utover skoleduellen 2019/2020.

Hunter og tank

Vi var eksponert mot tanksektoren, i likhet med mange skoler. Derimot valgte vi å sikre gevinst og avvente et tilbakefall. Børsgruppen UiA tror at COSCO sanksjonene vil være et sentralt tema under handelssamtalene. Dermed valgte vi å redusere eksponeringen vår i markedet og avvente videre de- skalering/eskalering.

Økt kontantbeholdning

Det er mange gode investeringsmuligheter på Oslo Børs nå, med rally i flere sektorer. Vi mener likevel nå er tiden for å redusere eksponeringen og holde en stor kontantbeholdning før vi eventuelt finner et case som er bra å vekte seg opp i.  Børsgruppen er åpne for nye og spennende posisjoner i tiden fremover.

Marco Jenssveen Carrea

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer