Porteføljeoppdatering uke 14 – Salg av SBO, kjøp av PEN

Porteføljen vår har steget litt den siste uken, og vi er nå opp 2,5% totalt siden konkurransestart. Hittil i år er vi nå opp 15 %, mot OSEBX som er opp 11 %. Bouvet fortsetter oppgangen og gikk opp 4% til den siste uken, og vi har nå 24% avkastning på aksjene der. Oljeprisen fortsetter også opp til nesten 70 dollar fatet fra 67 dollar fatet sist uke, og er nå på det høyeste det har vært siden midten av november i fjor. Det har ført til en jevn stigning i aksjekursen til DNO som nå har kommet opp på 19,6 kroner, noe som er opp 3% den siste uken og 9% den siste måneden. Det er også den aksjen vi har mest gevinst i for øyeblikket med 27%! Magseis er også opp 4% siste uken, også den sannsynligvis hjulpet av oljeprisen, men også av å komme inn i ukesporteføljen til Stig Myrseth denne uken, som ofte har en kortsiktig god effekt. De andre aksjene i vår portefølje har stort sett ligget flatt de siste par ukene.

Men vi er nå dessverre på andreplass i skoleduellen etter at Børsgruppen Nord tok oss igjen sist uke. De har gått på en skikkelig kule i Scanship holding som er opp hele 80% i løpet av en uke, og Børsgruppen Nord har derfor gått ifra oss med flere prosent allerede. Siden vår taktikk om å gå over til litt mer stabile selskaper når vi ledet komfortabelt feilet så mye som den gjorde (blant annet med ironien om at et annet selskap vi trodde var «trygg» gikk på en kjempesmell), velger vi å gå tilbake til en litt mer aggressiv taktikk igjen. Skal vi ha sjans til å ta igjen Børsgruppen Nord må vi ta litt mer sjanser igjen. Men stort sett er vi fornøyd med vår portefølje, så det blir bare noen få endringer i første omgang.

Salg av SBO

Vi selger Selvaag Bolig for å ta inn Panoro Energy (PEN), som med økende oljepris har høyere beta enn DNO, og har større potensiale og dertil også høyere risk. SBO ser vi på som et godt og langsiktig case, men med et tidsperspektiv på bare to måneder igjen av konkurransen, må vi velge aksjer med større potensial og høyere risk for å ta igjen Børsgruppen Nord. SBO kommer også til å ha labre Q1 tall, da de bare overleverte 24 leiligheter i Q1. Dette er informasjon som alle investorer burde vite, men det hjelper nok uansett ikke på aksjekursen i det korte bilde. Vi ser derfor få triggere der de neste par månedene utenom utbytte i mai.

Kjøp av Panoro Energy

Vi kjøpte PEN for 8,5% av porteføljen denne uken. Vi hadde lyst å vekte oss opp i olje og ligger nå på rundt 45% av porteføljen i olje, med troen på at oljeprisen går videre over 70 dollar fatet. Vi mener PEN er et bra priset selskap med mye potensiale. De driver såkalt «full cycle» operasjon, hvor de finner, utvikler og produserer olje. For øyeblikket har de operasjoner i Tunisia, Nigeria og Gabon i Afrika, hvor feltene i Gabon er operert av BWO, og PEN har et mindre eierskap. Feltet i Tunisia var nylig kjøpt av DNO, som også er fjerde største eier i selskapet. I løpet av et år har Panoro gått fra å produsere 400 BOPD (barrels of oil per day) til 2 500 BOPD samtidig som reservene har økt til 28 millioner fat fra 21,6 millioner, justert for 2018 produksjonen.

Nylig ble også første olje hentet fra Tunisia etter oppkjøpet, hvor det ble meldt at dette foregikk uten forsinkelser eller feil. Det er også estimert at produksjonen skal dobles i 2019, og at vi allerede i Q1 vil kunne se en positiv bunnlinje. Panoro er et veldrevet, lite selskap med lav break even og gunstige skatteletter, lignende skatterefusjonsordningen på norsk sokkel. Vi har derfor troen på at Panoro vil gi et oss et løft mot slutten av konkurransen.

Økning i Bouvet

Vi valgte også å øke vårt innehav i Bouvet med 5000 kroner, og vi har nå 15% av porteføljen der. Vi ville øke i Bouvet siden det har vært en av de beste aksjene for oss, og vi mente vektingen der var for lav. Det å ha en fokusering av porteføljen på de aksjene vi mener er best var naturlig for oss nå som vi må kjempe for å ta tilbake førsteplassen. Med en jevn og høy vekst i inntektene for Bouvet (sjekk historikk på inntjeningen på selskapet), ser vi på det som et kvalitetsselskap som vi tror det bare er å eie så lenge man kan.

Fortsett å følg oss i innspurten av skoleduellen, det kommer til å bli spennende! Forhåpentligvis klarer vi å komme tilbake slik at vi kan gi en tøff fight mot Børsgruppen Nord om seieren.

Skrevet av Tormod Frogner Borge og Bjørn Magne Læknes (PEN).

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer