Gå til hovedinnhold

Porteføljeoppdatering – Diversifisering og endringer

Vi er som alle andre børsgrupper godt i gang med årets Skoleduell! I den forbindelse kommer vi nå med en oppdatering for november måned. Da vi satte vår portefølje i september ønsket vi en defensiv tilnærming grunnet ulike usikkerhetsmomenter i markedet. Vi er diversifisert i flere bransjer, har en høy kontantandel samtidig som vi har få store investeringer utenom DNBOBX. På bakgrunn av dette er nedsiden begrenset ved nedgang i markedet, samtidig som oppsiden er begrenset ved oppgang. Per 29.11.2019 har porteføljen gått opp 2.3 %, mens OSEBX har gått opp 1,6 %. Dette er noe som vi ser oss relativt fornøyde med hittil i skoleduellen.

Avkastningen i porteføljen vår har primært kommet fra Storebrand (STB), Salmar (SALM), Hexagon Composites (HEX) og Norske Skog (NSKOG). I tillegg til dette har vi realisert posisjonene i Norwegian Finans Holding (NOFI), Frontline (FRO) og solgt noe ned i Storebrand (STB). På tapersiden har vi Norsk Hydro (NHY), Sparebank 1 SMN (MING) og DNO som trekker mest ned, med NHY som har vært svært volatil de siste ukene.

Vi oppnådde tidlig en god avkastning i sjømatsektoren, men all avkastning ble blåst bort etter dårlige kvartalstall, lakseskatt og nyheter om amerikansk etterforskning. Markedet har likevel tatt seg opp etter det bratte fallet de foregående ukene og vi er fortsatt positive. Vi står med 8,2% i sjømat/fisk og velger å holde på dette inntil videre, med mulighet for ytterligere kjøp.

I industrisektoren er vi investert i Norsk Hydro, og har hatt flere selskaper som Elkem og Yara oppe til diskusjon. Ytre faktorer som handelskrig og svake industritall fra Tyskland bidrar til en svakere utvikling enn vi hadde håpet på. Vi tror samtidig at dersom forholdene rundt handelskrigen bedrer seg vil dette slå positivt inn på aksjer som Norsk Hydro. Om dette er noe som skjer innen skoleduellen er ferdig er derimot vanskelig å si noe om.

Porteføljeendringer

Siden sist blogg-oppdatering har det som sagt vært en del endringer. Vi har solgt oss helt ut av NOFI og FRO samtidig som vi har solgt oss noe ned i STB. Dette har vi gjort for å sikre gevinst på priser vi synes har vært innenfor vårt mål med posisjonene. Videre har også Tomra Systems (TOM) som vi hadde en liten post på røket ut av porteføljen.

Inn i porteføljen har derimot Sparebank 1 SR-Bank (SRBANK), Norske Skog (NSKOG) og DNO kommet inn. DNO representerer nå 3,4 % av vår portefølje og bidrar til eksponering mot oljesektoren samtidig som vi ser på den som underpriset. SR-Bank ble tatt inn i porteføljen etter det vi vurderte som et noe overdrevent fall i etterkant av kvartalspresentasjonen. Dette er en posisjon vi også vurderte ved starten av Skoleduellen, og som i etterkant har vært under observasjon.

Norske Skog ble tatt inn i porteføljen med en 5 % – posisjon grunnet den positive utviklingen selskapet har hatt siden de gikk av børs. Tilnærmet all gjeld er ute av balansen, samtidig som selskapet leverer stabile resultater og tilbyr muligheter for solide fremtidige utbytter. Vi vurderte aksjens noe lave prising som et resultat av skeptisisme og frykt i markedet grunnet bransjeforhold og selskapets tidligere historie. Samtidig ser vi ingen tegn i regnskapet til at dette skulle være en nærstående fare.

Avslutningsvis vil vi ønske alle grupper i konkurransen lykke til, både på eksamener og videre i skoleduellen!

(Disclaimer: Artikkelen ovenfor er ment som bakgrunn for investeringene våre og er ikke en direkte kjøpsanbefaling)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer