Porteføljeoppdatering – Coronavirus og børsfall i fokus

I løpet av de siste ukene har vi sett store fall i verdensmarkedene grunnet coronaviruset. Dette har naturligvis Oslo Børs og vår portefølje blitt påvirket av i stor grad. Siden 21. februar har hovedindeksen på Oslo Børs falt med nesten 15 %. Porteføljen vår har i samme periode falt rundt 13 %, noe som er relativt bedre enn OSEBX. Det er likevel mye usikkerhet i markedet knyttet til coronaviruset og risikoen dette medfører. På bakgrunn av uroen er vi fortsatt usikre på hvilke tilpasninger/endringer i porteføljen vi bør gjøre for å minimere denne risikoen. Et av tiltakene vi har gjort er å øke kontantbeholdningen fra 20 % til 30 %. I tillegg til dette har vi solgt aksjer som vi mener ikke kommer til å gi meravkastning i perioden fremover. 

Som en motsetning til coronaviruset, har man sett enorme prisøkninger i såkalte grønne aksjer. Her steg blant annet selskaper som NEL rundt 50 % på en måned. Lignende trender så man også i selskaper som Scatec Solar, Vow og REC. I løpet av de siste par ukene har stort sett hele denne enorme oppgangen blitt barbert bort av et bredt fall i markedene. Børsgruppen NMBU har hatt flere av disse selskapene oppe til diskusjon i nyere til. Grunnet mye markedsuro valgte vi å unngå og kjøpe oss opp i denne sektoren tross all kursoppgang og hype.

Porteføljeendringer

Siden begynnelsen av skoleduellen har vi hele tiden hatt en defensiv tilnærming med god diversifisering og høy kontantandel. Denne tilnærmingen har vi de siste ukene hatt suksess med, målt relativt mot hovedindeksen. Det har likevel siden forrige blogginnlegg, vært gjennomført en del endringer i porteføljen.

Vi har i det siste tatt noen små posisjoner i aksjer som Arcus, Kitron og Elkem. Etter å ha fulgt med på Arcus siden desember, bestemte vi oss for å investere. Vi håpet på en sterk Q4 rapport. Aksjen har ikke prestert helt som forventet. Det er likevel et selskap som har holdt seg relativt stabilt i coronastormen. Kitron på den andre siden produserer elektronikk til flere forskjellige sektorer. Dette gjelder sektorer som blant annet energi, industri, transport og forsvar. Vi ser på produksjon av elektronikk som en økende sektor, ettersom mesteparten av grønn energi krever elektriske komponenter. 

I tillegg til dette har vi økt posisjonene våre i SR-Bank og Hexagon for å prøve å spre risikoen ytterligere. Inn i porteføljen som en ny, defensiv og stabil aksje med begrenset nedside, har også Telenor kommet inn. Videre vil vi forholde oss i disse posisjonene ettersom markedsutsiktene er usikre med tanke på børsuroen. 

For å finansiere kjøpene ovenfor har vi solgt store deler av posisjonen vi hadde i DNB OBX. I tillegg til dette har vi solgt oss helt ut av Norsk Hydro og Norske Skog. Andre aksjer som har røket siden forrige blogginnlegg er DNO, XXL, Scatec Solar, Salmar og Storebrand. Det skal nevnes at Storebrand denne uken kom inn i igjen i porteføljen grunnet attraktiv prising.

Avslutningsvis vil vi som vanlig ønske alle grupper i konkurransen lykke til videre i skoleduellen!

(Disclaimer: Artikkelen ovenfor er ment som bakgrunn for investeringene våre og er ikke en direkte kjøpsanbefaling)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer