Gå til hovedinnhold

Porteføljeoppdatering Børsgruppen UiA

Vi har foretatt noen endringer i porteføljen den siste måneden. Vi har blant annet eksponert oss mot Borr Drilling og Subsea 7 som vi mener har gode muligheter for å få store kontrakter når oljeprisen er på nåværende nivå. Vi har også kjøpt SATS og SAS som er selskaper vi tror vil gjøre det bra når vi legger covid-restriksjoner bak oss.

Borr Drilling

Ettersom oljeprisen har stabilisert seg over 80 dollar, ser vi nå lysere utsikter i riggsektoren. Tidligere har det vært jackup-segmentet som tar seg opp først i en oppovergående riggsektor. Grunnen til disse tendensene, mener vi er de lave kostandene for jackup sett mot drillships og semi-subs. Oljeselskapene har breakeven på typisk 30-35 $/fat med jackup, som igjen medfører lavere risiko.

Borr Drilling er perfekt eksponert mot et bedre riggmarked. Gjennomsnittsalderen på flåten er litt over to år, samtidig har de høy teknisk utnyttelse på riggene i arbeid. Mange hadde gjerne tenkt på denne posisjonen som ren gambling. Det kan begrunnes med veldig høy gjeld. Vi mener likevel selskapet har gode muligheter til refinansiering etter hvert som flere kontrakter kommer på bordet. Verftene står for halvparten av gjelden, og med det er de tjent med at Borr får gjennomført refinansieringen innen starten av 2023.

På fredag ble det annonsert kontrakter for Idun, Groa og Ran. Per nå er 17 av 23 leverte rigger på kontrakt, og med et sterkere marked øker sannsynligheten for at hele flåten er i arbeid i løpet av 2022. Med dagrater på 100k/dag og hele flåten på kontrakt tar det 5,4 år før hele gjelden på 2,6 milliarder USD er betalt ned. Derfor anser vi Borr Drilling som en investering med høy potensiell avkastning, som også innebærer en betydelig risiko.

SATS og SAS – gjenåpningsvinnere?

Covid-restriksjonene som vi har levd med i lange tider er opphevet, og verden er i ferd med å gå tilbake til normalen for fullt. Dette er positivt for SATS, som ble rammet hardt av pandemien. Til tross for at aksjen har gått mye siden bunnen i mars 2020, tror vi at den fortsatt er noe underpriset og at det er betydelig oppside. Aksjen handles til langt lavere multipler enn tilsvarende selskaper i Europa, der restriksjonene også er større enn i Norge. Vi har derfor valgt å ta gevinst i Orkla for å kjøpe SATS.

Flytrafikken har også tatt seg kraftig opp, som man kan se på følgende graf:

SAS har vært i hardt vær den siste tiden, og deres administrerende direktør har uttalt at fremtiden ser tøff ut. Dette har sendt aksjen nedover på børsen. Vi tror at dette gir en god mulighet til å kjøpe seg inn billig, og at det er stor oppside i aksjen. Det er ingen tvil om at dette er en spekulativ posisjon, så det utgjør ikke en stor andel av porteføljen vår.

Skrevet av:

Jakob Bru, porteføljeforvalter

Amund Risa Fylling, leder

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer