Porteføljen er smekkfull, hva gjør jeg?

For første gang siden juni måned, opplever Oslo Børs og de internasjonale børsene en form for salgspress og usikkerhet. DAX indeksen i Tyskland har snart fallt 4%, og Hovedindeksen i Norge var ned 3% fra topp til bunn tidligere i uken. Mest sannsynlig, tatt den sterke trenden i betraktning, er dette bare en sunn korreksjon. Men hva betyr det for deg som fullastet med aksjer?

Jeg kan begynne med det mest sannsynlige scenarioet, og det utflating de neste månedene. Det er godt mulig vi må frem til månedskiftet januar / februar før det kommer en ny skarp bevegelse. Dette  fordi aktørene nedjusterer risiko foran julen, og venter med å gi gass på nyåret. Har du masse aksjer, er det ikke gitt at du får betalt for å holde dem i denne perioden. Det kan derfor være lurt å selge seg ned noe.

Skulle markedet korrigere videre, blir det plutselig for sent å selge seg ut. Forhåpentligvis har du tjent gode penger på å sitte long hittil i år, og således bør det ikke svi hvis markedet stiger videre inn til julen uten deg som passasjer. Konklusjonen er ganske klar, og det er å lette på trykket.

Tidligere i uken skrev jeg om NEL og Nikola Motorsavtalen som kunne komme i stand som følge av samarbeidet mellom PowerCell og NEL. Etter stengetid i går meldte NEL om en avtale med Nikola trucks, som trenger ladestasjoner over hele USA. Avtalen er god, og i dag kjøpte finansdirektøren aksjer i selskapet. Aksjekursen handler på det høyeste punktet siden mai 2016, og med god grunn.

Nå ble du kanskje forvirret, selge seg ut av aksjer men beholde NEL? Ja, noe i den duren!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer