Gå til hovedinnhold

Porteføljekommentar Børsgruppen Aktie BI

Vi er drøye to mnd inn i Skoleduellen, og ligger på en foreløpig førsteplass. Det er vi naturligvis meget fornøyde med. Vår portefølje har så langt steget 4,5% i verdi, mens OSEBX har steget 1,7%. Det er hovedsakelig solid oppgang i aksjer som Hunter, Crayon og Vistin Pharma som har ført oss til toppen.

Siden oppstart har vi gjort noen få endringer. Vi solgte oss helt ut av Kværner etter rundt en mnd, for å redusere oljeeksponeringen litt. I tillegg er Aker største eier i Kværner, så vi har fortsatt en indirekte eksponering mot aksjen.

Vi har både kjøpt og solgt Hunter-aksjer i flere omganger. Grunnen var at tankratene fikk seg et enormt hopp for noen uker tilbake, og pushet $300,000 pr/dag for en VLCC. Hunter steg med rundt 30% fra vår kjøpskurs og bikket 5 kr. Vi mente $300,000 var en kortvarig topp, og tenkte at ratene kom til å korrigere tilbake. Derfor solgte vi rundt halve posisjonen vår på 4,95 og 4,85 med rundt 25% gevinst. Tankratene falt som forventet, og ligger nå på rundt $70,000. Aksjekursen falt med ratene, og vi benyttet oss av fallet til å laste opp igjen. Hunter er vår største posisjon med en vekting på 15% av porteføljeverdien.

Vistin Pharma er også et selskap vi har justert posisjonen vår i noen ganger ila den siste tiden. Vi startet Skoleduellen med vekting på 10% av porteføljeverdien i Vistin. I tiden før Q3-rapporteringen brukte vi mye tid på å regne på hvordan posisjonen deres i oljederivater hadde utviklet seg, og hvor mye dette betydde for aksjekursen. Vi kom frem til at +/- 1% market-to-market value på posisjonen, tilsvarer +/- 4 MNOK. Med en market cap på rundt 400 mill betyr det at 1% økning i spreaden bør gi 1% økning i aksjekursen. Etter å ha kommet frem til at de ville rapportere om en betydelig urealisert gevinst for Q3 og at de har dekket store deler av det urealiserte tapet, doblet vi posisjonen vår i forkant av Q3. Snittkursen vår steg da til 9,67 kr. Etter å ha rapportert om en urealisert gevinst for Q3 på 66,7 MNOK steg aksjen til over 11 kr. Vi valgte å selge halvparten av posisjonen og sikret dermed en gevinst på 10%. Våre forventninger om en videre økning i spreaden mellom «Low Sulphur Gasoil» og «Sing380» gjør at vi beholder en vekting på rundt 10% av porteføljeverdien i Vistin-aksjer. 

Crayon har til nå vært vår beste investering, med en urealisert gevinst på 36%. Noen uker inn i Skoleduellen ble selskapet tildelt en kontrakt verdt $100 mill, noe som naturligvis sendte kursen opp. Sist uke leverte selskapet Q3-tall som viste til en enorm vekst i både omsetning og resultat fra Q318. Ettersom de slo markedets forventninger steg Crayon kraftig. Vi mener aksjen har mer å gå på, og ser potensielle kontrakter som mulige triggere for videre oppgang.

Porteføljen ser nå slik ut:

Vekting / Selskap

15%       Hunter Group
15%       Pareto Bank
10%       Vistin Pharma
10%       Crayon
10%       Aker
10%       Yara
10%       Norsk Hydro
20%       Cash

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer