Gå til hovedinnhold

Portefølje Børsgruppen Nord

Vi i Børsgruppen Nord vil gi en oversikt over de aksjene vi har tatt inn i vår portefølje og en kort begrunnelse om hvorfor vi har valgt hver enkelt aksje. Vi sitter for øyeblikke med 19% i cash og er på kontinuerlig utkikk etter caser. Dette er vår portefølje foreløpig:

Lerøy
Grunnen til at vi valgte å ha med Lerøy, er at vi følte at vi burde helt klart ha minst én aksje i lakse-bransjen. Lerøy har som mange andre i lakse-bransjen vært veldig god. Den har for så vidt vært svak den siste måneden, men har ellers levert svært gode og jevne resultater. Vi ønsket i tillegg å starte med aksjer med lav risiko. Vi vurderer Lerøy som en aksje med lav risiko men samtidig leverer god og stabil avkastning. Leverte en god Q2, hvor det var beskrevet som «god inntjening på lavt høstet volum». En positiv reaksjon på børsen. Q3 kommer 9.november, hvor vi satser på at det nok en gang leveres en bra kvartalsrapport.

Norwegian
Vi har valgt å ta inn Norwegian fordi at de er et veldig spennede vekst case med en rekke triggere fremover.. Blant annet feeder avtalen med Easy Jet, massive innsidekjøp fra Bjørn Kjos og Bjørn Kise på ca 200 millioner kroner og ikke minst den endelige tillatelsen til å operere som utenlandsk flyoperatør i USA. Dette gir Norwegian en rekke nye destinasjoner som de kan kombinere med USA rutene. Noe som gir de ett større nettverk til andre markeder. NAS har også en flåte på veldig moderne fly og har brakt stor konkurranse inn i norsk og europeisk luftfart. En kombinasjon av dette samt at aksjen har falt mye det siste året tror vi at det er en god mulighet til å gå inn i Norwegian aksjen nå.
Gjelden i selskapet er en faktor som er urovekkende og volatiliteten i aksjen er veldig høy. Det blir viktig for Norwegian å klare å holde kostnadene nede og selskapet klarer å opptre dynamisk med tanke på veldig høy gjeldsgrad. Nesten 15% av alle aksjene til Norwegian er lånt bort til shorting noe som har bidratt til at aksjen har falt mye det siste året, men kan samtidig gi en kraftig rekyl opp skulle det bli en kjapp inndekking av de låne aksjene. Dette har ennå uteblitt, tross relativt gode nyheter.

Storebrand
Pensjon er et av Storebrands hovedprodukter. Et skifte her fra den gamle ytelsesbaserte ordningen som sier at Storebrand garanterer en årlig avkastning på 3,5-4% til en ny og mer kapitallett ordning som er innskuddsbasert, vil redusere risiko samtidig som kapital blir frigjort, og kan betales som utbytte. Stigende renter vil også bedre inntjeningen.

Axactor
Vi ser på den nylige inngåtte avtalen med Fredriksen om å opprette ett felleseid selskap som skal investere i større gjelds porteføljer som svært positivt. Axactor har en ”eksklusiv avtale om å forvalte og drive inn krav som det felleseide selskapet har i sine portføljer” og vi forventer at meldinger fra Axactor om oppkjøp av porteføljer vil gi ett sterkere positivt utslag en det har gjort den siste tiden, heller mer lik den kraftige oppgangen vi har sett tidligere i Axactor.

Novo Nordisk
Novo Nordisk, Nordens største selskap, falt kraftig frem mot årsskifte, men har hente seg en del inn siden det. Selskapet får omtrent 80% av alle inntektene sine fra diabetes relaterte produkter og det har kommet en rekke positive nyheter i det siste. Blant de gode nyhetene finner vi at ett av Novo Nordisk sine flaggskip produkter, Victoza, som ble godkjent i USA som ”den eneste type 2-diabetesbehandling som er angitt for å redusere risikoen for store uønskede kardiovaskulære hendelser”. Salget av Victoza økte med 15% i H2 til 11.5 milliarder DKK. Ett annet lyspunkt finner vi i insulinet Tresiba som nå har tatt over for Lantus, laget av Sanofi, til å være den beste langt virkende insulinet på markedet. Salget av Tresiba økte med 155%, til 3.7 milliarder DKK i H2. Tresiba har også blitt godkjent for markedsføring i Kina. Total omsetning i H2 for Novo Nordisk var på 57 milliarder DKK. Vi ser lyst på fremtiden til Novo Nordisk.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer