Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Mest populære fond i 2016

2016 har vært preget av nyhetssaker som Brexit, terrorangrep og Trump-seier. Slike hendelser har ofte en innvirkning på børsen og her får du en oversikt over hvordan investorene handlet og hvilke fond som har vært mest kjøpt og solgt i 2016.

I året som har gått nettokjøpte vi fond for 901 millioner kroner. Før sommeren var det veldig lav aktivitet og stor usikkerhet. Starten på året skremte nok mange investorer og mange valgte å sitte på sidelinjen. Da Brexit-uroen ga seg kom optimismen tilbake. Fra sommeren og frem til nå representerer nesten all nettotegningen i fond hos oss.

Norges Bank legger ikke opp til renteheving før i 2019, og økt optimisme rundt norsk økonomi, laksepriser og ikke minst oljeprisen har gjort at risikoappetitten økte i andre halvår.

Investeringsøkonom Tom Hauglund tror trenden vil fortsette i 2017, og ser også for seg færre store hendelser som kan skremme investorene slik som i 2016. Dette har vært året for de store overraskelsene med Kina-uro på starten av året, Brexit på våren, Trump som vant presidentvalget og Opec som etter 2 år ble enige om et samarbeid.

Mest kjøpte fond i 2016

 1. Forte Trønder
 2. Storebrand Vekst
 3. Nordnet Superfondet Norge
 4. Alfred Berg Gambak
 5. Forte Obligasjon
 6. Skagen Tellus
 7. Pareto Kreditt
 8. DNB Nordic Technology
 9. KLP Obligasjon Global
 10. Holberg Triton

Mest solgte fond i 2016

 1. Delphi Kombinasjon
 2. KLP AksjeNorge Indeks
 3. Storebrand Global Verdi
 4. Pareto Nordic Corporate Bonds
 5. Black Rock Euro Markets
 6. Skagen Avkastning
 7. Black Rock European Special Situation
 8. Nordic Multi-Strategy
 9. Holberg Kreditt
 10. KLP Obligasjon 5 år

Finn ut hvor mye du kan spare hvis du starter i dag

Nybegynner når det gjelder fondshandel?

Fondshandel er i utgangspunktet ganske enkelt, men det er ikke unormalt at det er noe man ikke helt skjønner, at det er tjenester du ikke visste om, eller at det er ting du rett og slett ikke har tenkt på. Fredag 07.10.16 holdt vi et nettkurs om fondshandel. Det er basert på henvendelser fra kunder, og hva vi tenker er viktig for deg å ha oversikt over når du skal kjøpe og selge fond.

I kurset, som du kan se opptak av nedenfor, går vi gjennom blant annet:

 • Fondsorder
 • Kostnader
 • Fondskategorier
 • Månedssparing
Her kan du finne flere tips om blant annet hvordan du velger fond, og hvordan du finner vinnerfondene.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer