Gå til hovedinnhold

Pitchekonkurranse og NM-uttak for Oslos studentbedrifter

I dag har jeg vært så heldig å få være jurymedlem i pitchekonkurranse for studentbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap (UE). Å møte engasjerte studentbedrifter med visjoner, et ønske om å skape noe, og utgjøre en forskjell har vær veldig inspirerende.

Unge mennesker er kreative, tenker nytt og utenfor boksen. Det bar dagen preg av. Det var et stort spenn av ideer som ble pitchet. Her var det ideer fra hvordan handelsstanden og shoppingopplevelser kan utvikles, via videreutvikling av delingsøkonomien til muligheter som åpner seg i et samfunn med økt fokus på bærekraft og etiske standarder. Om noen av ideene vi fikk presentert i dag materialiserer seg til et reellt produkt og en levedyktig bedrift gjenstår å se. At studentene jeg har vært så heldig å møte i dag har potensiale til å forme og utvikle norsk næringsliv i fremtiden er jeg ikke tvil om.

Selve ryggmargen i samfunnet – det som skaper vekst, verdiskapning og velferdsøkning er et fremoverlent og konkurransedyktig næringsliv. De børsnoterte selskapene som blant annet Nordnet tilbyr handel i er en viktig del av dette. Gründere og entreprenører representerer fremtidens næringsliv, jobbskapere og kanskje også fremtidens børsnoterte selskaper. Nordnet ønsker i tillegg å spille en mer aktiv rolle innenfor start-ups og entreprenørskap. I april etablerte vi satnsingen Nordnet Ventures. Her er planen å gå inn og investere og samarbeide med nyetablerte Fintech-selskaper innen sparing og investering. Det var dessverre ingen studenter som pitchet ideer rundt sparing og investering.

Samarbeidet med UE er en komponent i Nordnets Citizenship-arbeid. I dette arbeidet ønsker vi å ta ansvar og bidra til at samfunnet helt enkelt blir bedre. Et perfekt Citizenship-initiativ i vår verden er når samfunnet, sparere/investorer, og Nordnets interesser møtes, og vi kan skape det vi liker å kalle “shared value”. Vi har tidligere skrevet her på bloggen om Nordnettere som har vært og undervist ungdomskoleelever i privatøkonomi, sparing og investering. Kanskje kan en av disse studentbedriftene en dag bli et børsnotert selskap som våre kunder kan investere i. Det hadde vært kult.

 

/Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer