#pengepodden – Sterk sommerbørs & gull i all-time high

I denne episoden av #pengepodden oppsummerer Roger og Bjørn Erik børssommeren, med vekt på coronasituasjonen og kvartalstall. Litt fondsprat blir det også tid til.

Aksjemarkedene fortsetter innhentingen, svakere dollar & gull i all-time high

(fra 01:55) Juli har vært en sterk børsmåned og aksjemarkedene fortsetter innhentingen etter «coronafallet» i mars. Ekstreme stimulansetiltak fra alle verdens sentralbanker og myndigheter, med tilhørende rekordlave renter, har ført til denne kraftige rekylen.

Om tiden med dollarens suverene rolle som verdens reservevaluta nærmer seg slutten diskuteres også.

Gullprisen er i all-time high denne uken. Bjørn Erik forteller at Nordnets kunder har økt eksponeringen mot gull vesentlig så langt i år. Bjørn Erik argumenterer for videre oppgang, blant annet pga rekordlave renter og massive stimulansepakker som gir inflasjonsfrykt. Roger er derimot skeptisk til gull som langsiktig investering. Hør hvorfor – og hør hvordan du enklest kan få en effektiv eksponering mot gull.

Hvordan tjene penger på stigende gullpriser?

Smittebølge nr. 2 vs positive nyheter om covid19-vaksine

(fra 27:01) Det er fremdeles corona-situasjonen som er den viktigste enkelthendelsen som påvirker verdens børser. Roger forteller at det jobbes intenst i farmasiselskaper verden over for å få frem en effektiv behandlingsform for covid 19. Aksjemarkedet er den ledende indikator, og spår i så måte at vi er over det verste.

Adevinta-oppkjøp, Akers grønne satsing & sterke tall fra Equinor

(fra 35:30) Adevintas oppkjøp av Ebays rubrikkvirksomhet blir diskutert. Selskapet blir med dette verdens største rubrikkselskap på nett. Roger var ikke overrasket over oppkjøpet, og mener det er i tråd med strategien.

Nyheten om at Kværner og Aker Solutions skal slås sammen igjen, snaue 10 år etter «skilsmissen», samt økt satsing på havvind og karbonfangst kommenteres også.

DNB og Equinors sterke kvartalstall blir kommentert. Roger spekulerer i hvorvidt Equinors neste konsernsjef rekrutteres fra egne rekker eller hentes utenifra selskapet.

Ny fondsprismodell og populære fond

(frBjørn Erik forteller om at Nordnet vil lansere ny fondsprismodell den 1. september. Nordnet vil da gi returprovisjonen vi i dag mottar fra fondsforvalterne tilbake til deg som kunde. Samtidig innfører vi en plattformavgift. De fleste fond vil få en lavere pris med den nye modellen, men ikke alle. Indeksfond og enkelte rentefond blir noe dyrere enn i dag, forteller han og forklarer årsaken til endringene.

Endringer for fond

Hvilke fond Nordnets kunder har kjøpt mest av så langt i 2020 listes opp på slutten.

Hør forrige episode av #pengepodden: Hvordan bli en ekstremsparer – med Pengesnakk-Lise

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer