Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Hvorfor jeg solgte alle mine enkeltaksjer

I denne episoden av #pengepodden investor tar vi et dypdykk i vår nye investeringsøkonom sin personlige aksjeportefølje. I studio er  investeringsøkonom Mads Johannesen og Nordnet sjef Anders Skar.

Gutta innleder med en liten prat om hvordan Mads sin første uke som investeringsøkonom har vært. Du får blant annet høre mer om hans debut på Tv2 Nyhetskanalen, i #pengepodden og ikke minst hans opptreden på HegnarTV på mandag. Videre får du høre mer om Mads sin portefølje der vil du få bedre innsikt inn i hvilke aksjer han har plassert pengene sine i, og ikke minst rasjonale bak investeringene. I den andre delen av podcasten får du vite mer om hvordan status er i markedet, den pågående sagaen i Telenor samt uro i valuta og emerging markets. Vi avslutter poden med et interessant tema som omhandler Eivind Bergs blogginnlegg om hvorfor han har solgt alle sine aksjer.

Investeringsøkonomens portefølje

(fra 03:59) Gutta går så videre til Mads sine enkeltposisjoner i markedet. Her får du vite rasjonale bak hans investeringer samt hvilke nøkkeltall de enkelte selskapene hans er priset til på dagens kurser.

Du får også høre mer om «aksjefellen» som er et nytt konsept i #pengepodden der gutta ytrer sine tanker om en portefølje. Først ut er vår investeringsøkonom, som blir vurdert opp mot ulike kriterier. Her snakker de om risikoprofil, allokering av ulike aksjeposter og hvordan du konstruerer en portefølje etter disse faktoren. Mads sin portefølje består av 8 enkeltaksjer med varierende risikoprofil, samt en grunnmur med fond. Her analyseres hver posisjon, og du får høre mer om hva de tenker om de forskjellige selskapenes risikofaktor og drivere.

Stemningen på verdens børser

(fra 31:24) Anders og Mads går så videre til å snakke litt overordnet om stemningen på verdens børser. Med «all-time-high» på de fleste toneangivende indekser både i Norden og USA, underbygger det fortsatt en positivitet til aksjemarkedet, til tross for historisk høye nivåer.

De går så videre til å snakke om den sterke oljeprisen, som nærmer seg 80 USD fatet igjen og at dette vil påvirke industrien fremover. Oljeselskapene tjener gode penger på dagens nivåer og etter hvert er det tenkelig at oljeservice industrien vil få tildelt nye letekontrakter som følge av økt aktivitet. I tillegg til dette får du høre mer om ukens makrotall, PMI (innkjøpsindeksen) som er på rekordnivåer, som underbygger den gode veksten vi har i norsk økonomi. Gutta tar også for seg laksesektoren som har vært et bra sted å være investert de siste årene. Striden i Telenor blir også et tema, og det diskuteres hva man som aksjonær i selskapet bør tenke på om man er investert der.

Avslutningsvis får du høre mer om emerging markets og uroen i valutamarkedet, med fokus på den tyrkiske lira og argentinske pesos, som har falt kraftig mot dollar som følge av økt rentenivå i de respektive land.

“Hvorfor jeg solgte alle mine enkeltaksjer”

(fra 44:59) Gutta diskuterer Eivind Bergs blogginnlegg om «hvorfor jeg solgte alle mine enkeltaksjer». Her går Anders og Mads inn på fordelene og ulempene med å ha posisjoner i fond og enkeltaksjer.

Hør også forrige episode av #pengepodden investor: Bli bedre kjent med den nye investeringsøkonomen vår!

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
5 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
17.09.2018 09:10

Hei! Takk igjen for en interessant episode i pengepodden. Jeg har fulgt Mads på Shareville en god stund og det er artig å se at han har begynt i Nordnet. Jeg vet ikke om jeg oppfattet riktig, men jeg oppfattet at dere kunne være villige til å se på noen kunders aksjeportefølje og gi noen råd. Jeg har hatt god erfaring fra min første fondsinvestering for 22 år siden, og for et drøyt år siden ville jeg prøve å sette opp en egen portefølje av enkeltakser og valgte Nordnet som løsning/plattform. Uten å gå nærmere inn på å beskrive mine… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
20.09.2018 16:47

Hei Jan-Christer,

Hyggelig at du viser interesse for #pengepodden! Vi noter deg ned som en potensiell kandidat for #aksjefellen, så får du vente i spenning på portefølje-dommen fra Anders Skar og investeringsøkonomen vår 🙂

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
21.09.2018 13:58

Vakkert!

Håper som dere skjønner på litt mer konkret rådføring knyttet til min portefølje. Antar jeg vil bli tilskrevet/kontaktet om dere vil benytte min portefølje. Krysser fingrene for at dere tar dere tid 🙂

God helg!

Gjest
Gjest
09.09.2018 22:59

Hei. Hvilket brukernavn på Shareville, Mats ? /Kåre

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
12.09.2018 12:00

Hei Kåre,
Brukernavnet til Mads på Shareville er: MadsNordnet
Her kan du lese mer om hvilke aksjer og fond han har i porteføljen sin for tiden:
https://www.nordnet.no/blogg/dette-er-min-shareville-portefolje/