#pengepodden – Henriette Trondsens teknologifavoritter

pengepodden header - Mads Johannesen, Anders Skar, Bjørn Erik Sættem

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Henriette Trondsen, som jobber som aksjeanalytiker i Arctic Securities. På plass i studio er også spareøkonom Bjørn Erik Sættem og investeringsøkonom Mads Johannesen.

Det blir mye interessant teknologisnakk i episoden, og Henriette tar oss blant annet gjennom de ulike megatrendene i sektoren. Hun går også nærmere inn på hvorfor hun mener teknologisektoren er så spennende, og forklarer hvorfor den kommer til å dominere hverdagen vår i enda større grad fremover.

Du får også høre hvilke norske selskaper Henriette holder et øye med og hva som gjør disse så interessante. Hun deler også sine beste aksjetips, og røper hvilke selskaper hun mener investorene bør styre unna.

Mads Johannesen, Henriette Trondsen, Bjørn Erik Sættem

Teknologisektoren dominerer

(fra 02:08) Teknologisektoren har hatt en voldsom økning siden år 2000 og dette har etter hvert blitt den dominerende bransjen. Dette underbygges med FAANG-aksjene, Facebook, Apple, Amazoon, Netflix og Google. Dette er dominerende selskaper som vi alle har et forhold til og på sett og vis er i kontakt med hver eneste dag. Henriette forteller om sin fasinasjon for teknologi og hva hun anser som det mest spennende med sektoren.

Megatrender innen teknologi

(04:33) Du får høre mer om hva Henriette tenker om 5G, og hvilke muligheter det vil føre til med raskere nett som legger til rette for nye teknologiske løsninger. Her er kan vi nevne våre nordiske naboer, som er langt fremme i denne trenden. I første rekker er det Nokia og Ericsson, men også Huawei er de største utbyggerne av dette nettet.

Videre snakker Henriette om IOT (internet of things) som kort og godt er at forbrukervarer som tidligere ikke var digitalisert, blir det. Her kan man for eksempel nevne kjøleskap som sier ifra når du er tom for melk og egg, eller en ovn som slår seg på og av ettersom du ønsker det.

Chip-markedet & Nordic Semiconductor

(fra 20:29) Når vi er inne på megatrender, er Semiconductor-markedet (data chiper) veldig aktuelt og noe som Henriette følger nøye med på. Hun forteller også litt om utviklingen til selskapet og hva hun anser som mest spennende fremover. Hun forteller litt om denne industrien og ikke minst om den norske spilleren Nordic Semiconductor.

Omstillingen i Schibsted

(fra 22:33) Schibsted er et spennende selskap, som driver med mye. Alt i fra aviser på tradisjonelt papir til nettaviser og Finn.no. I det siste har Schibsted også skilt ut rubrikk-divisjonen som de har hatt internasjonalt i et selskap som heter Adevinta. Her har Henriette mye meninger og snakker om begge disse selskapene.

En gammel traver, Telenor

(fra 32:07) Onde tunger mener at dette selskapet er i «dødens dal» da de sliter litt med å omstille seg til å gjøre andre ting enn å selge abonnement. De har foretatt seg en del spesielle oppkjøp som senere har blitt nedskrevet, og det har vært mye negativitet rundt ledelsen i selskapet. Hør mer om Telenor som investeringsobjekt i denne #pengepodden-episoden.

Henriettes beste aksjetips

Her forteller Henriette om sine beste aksjetips og deler også sine tanker om selskaper man som investor bør styre unna.

Hør også forrige episode av #pengepodden: Derfor har jeg investert 20 millioner i REC

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Lene Tangevald-Jensen
Lene Tangevald-Jensen
11.02.2020 13:51

Veldig interessant.