Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 75 – Buy in November & sell in May

Anders og Tom tar i denne episoden for seg nye skatteregler for fondskonto og beskriver hva en ny aksjesparekonto faktisk innebærer for private investorer. De kommer selvfølgelig heller ikke unna det viktige valget i USA neste uke. Er du nervøs for hva utfallet vil bety for ulike sektorer, bør du følge med. Vi er inne i den viktige rapporteringssesongen og de deler sine tanker om de ulike selskapenes resultater. Videre diskuterer Anders og Tom hvorfor du bør selge en aksje og når. Du bør kjenne din besøkelsestid, som det heter. Til slutt forklarer de hva vi mener med «sell in May and stay away», «window dressing» og «nyttårsraketter».

 

Forslag til nye skatteregler for Investeringskonto

(Fra 1:50) Finansdepartementet har kommet med en lovforslag om økt skatt på Investeringskonto. Det er lett å skjønne at verken Tom, Anders eller kundene er særlig fornøyd med de skjerpede skattekravene. Anders og Tom diskuterer implikasjoner av forslaget, hvordan dette vil se ut med det nye forslaget om aksjesparekonto, og hva som må til for at dette skal være attraktivt for private investorer.

 

Valg i USA 8. november

(Fra 10:10) Prognosene før valget endrer seg stadig. Trump har gått fra først å ha vind i seilene, via en nedtur, til nå å storme frem igjen på grunn av uttalelser fra FBI. Hva vil utfallet av valget egentlig ha å si for ulike sektorer og hva skal du gjøre hvis du er nervøs?

 

Q3 er resultatsesongen

(Fra 23:20) Anders og Tom går gjennom ulike selskap som har levert tall og årsakene bak resultatene. Noen selskap har overrasket positivt, noen har skuffet og de ser vel ingen ensidig positivet.

 

Hvorfor selge en aksje du er positiv til?

(Fra 29:20) Når skal du egentlig selge og hvorfor? Anders og Tom har selv ulike strategier for salg og forteller hvordan de tenker før de selger. Det er viktig å kjenne sin besøkelsestid og ta rasjonelle valg. Tom svarer også på hvorfor han velger å selge selv om han er positiv til en aksje.

 

Buy in november & sell in may?

(Fra 35:50) Hvorfor er det sånn at børsene historisk har en sterkere utvikling i seksmåneders perioden november til mai? Anders og Tom diskuterer sesongsvingninger, hva som menes med «sell in May and stay away», «window dressing» og «nyttårsraketter».

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer