Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 18 – ETF-spesial & Anthony Annan

Velkommen til denne ETF-spesialen med #pengepodden! Vi kikker på børsnoterte fond, eller Exchange Traded Funds (ETF) om du vil. Du får vite fordeler og ulemper ved ETF’er, hva sparing i disse fondene innebærer og hva du burde tenke på. Du får også en liten gjennomgang av hvordan du kan finne ETF’ene du er ute etter, og hva de av og til kryptiske navnene betyr. Anders og Karl Oscar ser også på forskjellen mellom ETF’er og ETN’er (Exchange Traded Notes).

Mange har fått opp øynene (og ørene) for podcaster, og gutta tipser deg om andre gode podcaster som handler om økonomi, finans og trading.  Noe annet som er i vinden er investeringsstrategien «smart beta». Lær mer om hvordan smart beta fungerer rent teknisk og om det er noe vits å sette seg inn i det.

I tillegg til å se på den billigste måten å eksponere seg mot råvarer som gull eller olje, kjører vi på med sparetips med #1krspart.

Husk å sende inn spørsmål med #pengepodden her på nordnetbloggen og på Twitter.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
6 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
12.10.2015 06:28

Hei og takk for utrolig bra podcast! Dette er ukas høydepunkt;) Jeg syns det hadde vært veldig interessant om dere kunne fortalt litt om aktørene som er i markedet og da spesielt ‘traderne’. Både de som har dette som yrke, men også de som trader for seg selv. Karl Oskar har jo jobbet som dette selv så han bør ha mye spennende å fortelle. Noen spesifikke spørsmål; hvor mange er det som jobber med dette i Norge? Er det mange som jobber for seg selv og lever av å trade? Hvorfor sluttet du å jobbe som trader Karl Oskar? Hvem… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
12.10.2015 11:12

Hei Christian! Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Har du hørt episode 3 med Peter Warren? Der snakker vi en del om tradere 🙂 Ellers er spørsmålene dine registrert til en senere episode!

Gjest
Gjest
11.10.2015 13:05

Hei!

Takk for flott podcast. Kunne dere brukt en episode til å diskutere obligasjoner og rentefond? Eks. hvorfor har norske obligasjoner falt siste tiden selv om renten har falt? Pengemarkedsfond versus høyrentekonto? Er det noen grunn til å ha rentefond i noe annet enn investeringskonto når man likevel ikke får skjermingsfradrag? Rentefond som kortsiktig sparing versus høyrentekonto (6-24 måneder)?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
12.10.2015 11:15

Hei Kristoffer! Så bra at du liker podcasten vår! Vi setter pris på hyggelig tilbakemelding og forslag til tema! Vi har registrert forslaget ditt, og i mellomtiden kan du lese blogginnlegget “Hvordan få god rente på pengene dine?” her: https://www.nordnet.no/blogg/hvordan-fa-god-rente-pa-pengene-dine/29/01/2015/

Gjest
Gjest
09.10.2015 11:18

Hei! Må bare si takk for en utrolig lærerik podcast! Jeg har et spørsmål ang belåning vs gearede ETF’er (x2,x5 etc). Jeg vurderer å belåne min portefølje med rundt 5 fond (2 indekser, 2 aktivt forvaltet aksjefond og 1 obligasjonsfond). Jeg tenker at å belåne en slik portefølje med 50% på lang sikt (5-10 år) ser ut som en god investering. Men når man belåner har man oftest en rentekostnad man må forholde seg til. Hvordan fungerer dette ift å kjøpe en gearet ETF x2 istedenfor? Dette vil være akkurat samme “belåning” slik jeg ser det, men uten at jeg… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
12.10.2015 11:18

Hei Oskar! Takk skal du ha! Supert at du kommer med spørsmål! 🙂 Vi registrerer spørsmålet ditt til senere. Husk at du kan også snakke med spare-coachen vår, Stian. Les mer her: https://www.nordnet.no/tjenester/kontakt/spare-coach.html