Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 105 – Olje, pensjon og porteføljemix

Mye har skjedd i markedet den siste tiden. Anders og Tom gir deg en oppdatering på OPEC- og G20-møtene, og om oljeservice-fokuset Nordnet skal ha i juni. Du får høre om pensjonssparing, nøkkeltallet P/B og køsystemet hos nettmeglere. Anders forteller oss også hvordan han har strukturert porteføljene sine, og hvorfor de er satt opp som de er.

 

Markedsoppdatering

Få med deg siste status i markedet, og litt om ordtaket «Sell in May, and stay away» – er det fortsatt aktuelt? Hør mer om hva som skjer innen laksemarkedet og oljeservice. Ellers blir det også snakk om børsnoteringen av Saferoad, og hvorfor de valgte å senke børskursen fra 45 til 30 kroner.

 

Norgessjefens porteføljemix

(Fra 16:47) Anders snakker inngående om hvordan han har strukturert porteføljene sine. Han har fire kontoer, og forteller om hvordan og hvorfor han har valgt å sette opp sparingen og investeringen hans på denne måten.

Vil du se investeringene Anders og Tom gjør? Det kan du gjøre på Shareville: følg Anders og følg Tom.

 

Hva skjer med pensjonskontoen IPS?

(Fra 28:26) IPS, kort for Individuell Pensjonssparing med skattefordel, er en pensjonsordning og kontotype som skulle være for voksne det BSU er for ungdommen. Ordningen har imidlertid ikke vært så gunstig som den kunne vært, men nå er det i ferd med å skje en endring.

 

Negativ Pris/Bok, hva betyr det?

(Fra 35:25) Hva er driverne for at nøkkeltallet pris/bok (P/B) skal være under 1?

Les også: Slik bruker du nøkkeltall i aksjeanalyse

 

Køsystemene når du handler aksjer

(Fra 42:01) Når du handler aksjer så er det ikke sikkert du får kjøpt eller solgt med en gang pga. et spesielt køsystem. Hør mer om hvordan dette fungerer og hvorfor det kan være fordelaktig å handle via et meglerhus som gjør mange handler. Dette påvirker nemlig køsystemet.

 

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer