Gå til hovedinnhold

Peak oil og kjeft i Golden Ocean!

Dagens lesetips er uten tvil Financial Times (ikke betaling) om Peak Oil Demand. De tar for seg skiftet i etterspørselen etter olje, og peker på hvordan driverne kommer til å se helt annerledes ut om bare 10 år. Statoil, Shell osv. kalkulerer med at etterspørselen topper ut et sted mellom 2020 og 2030.

Les artikkelen her!

Jeg har fått litt kjeft for at jeg ikke har vært aggresiv nok i min omtale av Golden Ocean. Ratene har steget de siste to ukene, men er fortsatt godt under toppen november og desember. Ingen kunne heller vite at de ville snu seg rundt å kjøpe 16 moderne skip, da de har brukt de to foregående årene til å kansellere nybyggingskontrakter. Fasiten er uansett at aksjen har steget, og nå er preget av mer fremtidstro. Jeg får trekke frem mine spådommer for 2017, der jeg mente 40 kroner som var kursen 1. januar, var et godt inngangspunkt for året. Det gav 62% avkastning på tre måneder. Songa Bulk lå på tilsvarende nivå og er opp 10%, litt skuffende relativt til de andre tørrbulkaksjene.

Hva tror jeg videre? Jeg tror året blir godt, men husk at disse aksjene svinger kraftig sammen med det underliggende ratebilde. Det er derfor ikke dumt å selge etter en god periode med oppgang, og heller kjøpe seg inn når andre selger. Personlig tror jeg vi har kommet til et slikt nivå nå. Emisjonen skapte et overheng, og skulle ratene ta seg en pustepause får du kjøpt denne på 50 tallet igjen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer