Påskesolen glimrer med sitt fravær i de nordligere strøk, likevel ser vi lyst på børsen

Påskesolen glimrer med sitt fravær i de nordligere strøk, likevel ser vi lyst på børsen

Det er lettere sagt enn gjort å forvalte en portefølje. Med et styre som har delte meninger og lite erfaring på denne fronten er det ekstra spennende å holde på om dagen. Spørsmål som stadig skaper hodebry er hvor ofte man skal flippe porteføljen, hvilken risiko man er villig til å ta, og når skal man ta gevinst? Vi har ingen fasit på dette og har grublet mye rundt dette med risiko i forhold til at dette faktisk er en konkurranse. Noe som sterkt spiller inn på det psykologiske aspektet.

I de siste ukene har vi som kanskje noen har fått med seg hatt litt ekstra krydder i porteføljen med selskaper som Patriot One Technologies (PAT) og Promis neurosciences (PMN). To selskaper folk flest ikke ville kombinert i sin portefølje om man ikke har høy toleranse for risiko. Aksjene er meget volatile og baserer seg i all hovedsak på ny teknologi. Dagen PMN ble tatt inn i porteføljen satt store deler av styret klistret til skjermen og så kursen gå fra 10% til 40% på noen få minutter. Selv med en så liten posisjon som vi hadde blir en lett manisk av å se pengebingen stige med flere prosent. Det er da vi synes det er vanskelig å holde hodet kaldt. Hva er det som er rasjonelt i slike situasjoner? Det er det vel kanskje ingen som har svaret på. Men lærdom vi har tatt fra dette og bestemt oss for å praktisere, er å ikke følge kursene så nøye. En er nok mindre rasjonell når en følger kursen minutt for minutt. Aksjekurser minutt for minutt med NRK hadde nok ikke ført til flere kloke hoder, det hadde nok tvert imot ført til mer hodepine og maniske mennesker som fulgte kursen. Selv om dette er en konkurranse og det ikke er våre egne midler vi selv forvalter, hvor vi har null risiko annet enn å tape heder og ære, klarer vi fortsatt ikke holde hodet kaldt. Det er dette som gjør det så interessant å være med i Skoleduellen. Det er en svært god lærdom for oss i Børsklubben UIT.

Patriot – Hypen lever videre

Patriot ble tatt inn i porteføljen etter en liten tid utenfor. Som tidligere nevnt er vi Børsklubben UIT spesielt opptatt av momentum. Dagsaktuelle hendelser preger aksjemarkedet og det har dessverre vært enda en skoleskyting i USA. Noe som har skapt ny politisk debatt over USA sin liberale holdning ovenfor våpen.  Når uttalelser fra Trump på temaet omhandler å bevæpne lærere å ikke strenge inn våpenlovene, så er ikke den løsningen færre våpen på gata. Statistikken er KLAR OG TYDELIG, jo flere våpen, jo flere skyteepisoder. Det er her vi håper at PAT kan komme godt ut av den politiske debatten og at hypen lever videre. Myndighetene i USA former for tiden nytt budsjett og har i det foreslåtte budsjettet lagt av 2,3 milliarder dollar til sikkerhet mot skoleskyting. Samtidig som representanter for patriot har vært i samtaler med kongressen i USA. Her er det muligheter for både spekulasjon og konspirasjonsteorier.

NRS – Kortsiktig bet

Mye har forandret seg siden sist vi var inne i aksjen og nå føler vi at momentet er tilbake. De aller fleste meglerhusene har kursmål på oppdrettsselskaper på nøytral eller selg. Et av hovedargumentene for dette har vært den store produksjonen av biomasse blant norske oppdrettere. En konsekvens av at en kald vinter og høyt slaktevolum tidligere har ført til en lavere biomasse. Etterspørselen er fortsatt høy og vi håper at lakseprisen i det kortsiktige vil få en liten rekyl. Det hjelper også godt med at kronen er svak. Vi har valgt NRS blant oppdretterne da vi føler de er lavest priset, så får vi se fremover om kursmålene blir justert i det kortsiktige bildet.

Subsea 7

Selv etter fredagsrally, hvor aksjen steg flere % på bakgrunn av Schlumberger nyheten, er fortsatt selskapet ned 4-5% siden årskiftet. Et samarbeid med Schlumberger styrker Subsea 7 sin posisjon i markedet og øker deres sannsynlighet for å vinne anbud fremover. Ser vi på historien til Schlumberger og deres overtakelse av Cameron begynte det på samme måte som det vi ser med Subsea 7. Skulle dette skje vil nok kursen få seg et lite rally. En skal nok ha et lengre tidsperspektiv en et par måneder for å se dette utspillet seg.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer