Gå til hovedinnhold

Påskelesning

Påsken er til for lange skiturer, familiesamling og det å sitte i solveggen og få en smak av vår-solen. For de som allikevel vil bruke påsken til å få inspirasjon eller lære noe så skal jeg i dette innlegget gi deg som leser noen tips på gode bøker, artikler og podcaster som du kan fylle påsken din med.

«Market Wizards» Mark Schwager

Dette er en av de bøkene jeg anbefaler alle å lese. Her får du dyptgående intervjuer med noen av de flinkeste forvalterne i bransjen.

«Flash Boys» Michael Lewis

«Flash Boys» er en interessant bok om en gruppe tradere som går sammen om å utvikle en ny børs som ekskluderer muligheten for såkalt «High Frequency Trading».

«Complete Turtle Trader» Michael W. Covel (PDF-gratis)

En fasinerende historie om Richard Dennis som samlet en gruppe investorer, og ved hjelp av enkle regler gjorde de til suksessfulle aksjeinvestorer.

«The Wolf of Wallstreet» Jordan Belfort

Morsom bok, som utrolig nok er en sann historie. Den sier mye om hvor gal et menneske kan bli dersom man har for mye penger, og er også inspirasjon til filmen med samme navn.


Tom Kristensen “Freshwater”

John Andersen er partner i investeringsselskapet Flemming & Co., som nettopp har solgt bedriften Freshwater til et britisk konsern. Det britiske konsernet finner imidlertid snart ut at Freshwater står på et råttent fundament av korrupsjon og svindel med u-hjelpsmidler.

Podcast-tips

Masters in Business
Et meget lærerikt intervju fra den legendariske Bloomberg reporteren Barry Ritholtz med Howard Marks. Howard er grunnlegger av Oaktree Capital og er lik Ray Dailo en legendarisk skikkelse innenfor internasjonal finans.

Chat with Traders- Jon Boorman
Jon Boorman er en kjent skikkelse i internasjonal finans. I denne episoden forteller han inngående om sin strategi, hvordan han manøvrerer risiko og ser muligheter.

Skartveit- Herbjørn Hansson
Her intervjuer VG’s politiske redaktør skipsreder Herbjørn Hansson. Han er en frittalende og interessant karakter som i denne podcasten forteller om sin historie. Videre kommer de inn på formueskatten, Norge som nasjon og mye annet. Dette er en podcast jeg absolutt anbefaler.

Adventures in Finance- Crude Awakening
Kina ser ut til å ta et stort skritt for å bekjempe dollarens dominans. Krigen om valuta mener jeg er en av de største «skjulte kriger» mellom USA og Kina og er også en vesentlig del av selve handelskrigen. I denne podcasten diskuteres det hvilke politiske, økonomiske og markedsmessige endringer som kan oppstå på sikt om dette utspiller seg. Luke Gromen, grunnlegger av forskningsfirmaet «Forest for the Trees», er gjest og forteller sine tanker her.

Preik med Jan Erik Kjerpeseth

Hva skal til for å skape et nytt bærekraftig energieventyr? Vestlandets har unike fortrinn, men hvilke muligheter og utfordringer vil vi komme til å møte, og hvordan sikrer vi at vi får utnyttet potensiale som ligger i landsdelen? Lykkes Vestlandet så lykkes også Norge, men hvordan skal vi satse når vi ikke helt vet hvor det ender? Er både politikernes svar og sentralbanksjefens analyse for svak? Kommer de folkelige kravene tidsnok? Og vil et lederskap tuftet på kortsiktige meningsbølger bære?

Til slutt må jeg ønske dere en riktig god påske. Bruk tiden på venner, familie og kjente og slapp godt av! Riktig god påske ønskes fra meg og alle i Nordnet! 🙂


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer