Pareto Bank – Q2 i morgen


Pareto Bank legger frem tall i morgen. 2. kvartal er historisk det sterkeste, og bunnlinjen ligger trolig på rundt 60 millioner. Det gjør at et årsresultat på 200 millioner er innen rekkevidde, og innebærer en P/E på under 8 for 2016, samt en ROE på over 15%. Slike multipler fremstår som et friskt pust på en børs med en forward P/E på 14, holdt oppe av lave renter.

Pareto Bank er en nisjebank som driver med finansering av prosjekter innen blant annet eiendom, shipping og offshore, hovedsakelig i Oslo-området. Aksjen ble registrert på Oslo Axess i mai, og har opplevd en flat utvikling siden notering. Selv om den sterke resultatveksten har stagnert noe sammenlignet med tidligere år, leverer selskapet fortsatt gode tall, og 2016 ser som sagt lovende ut. De lave rentene gir høyere driftsmarginer, og den sterke boligprisen sikrer god tilgang på nye prosjekter.

Solid eiere

Det siste året har eierstrukturen opplevd noen omrokeringer. Mens John Fredriksen har solgt seg ut, har Spetalens Saga Tankers kommet inn med en eierandel på 7%, og Gunnar Hvammen har kjøpt aksjer for 11 millioner. I forbindelse med børsnoteringen godkjente også Finanstilsynet Paretokonsernets ønske om å øke sin eierandel til 20%. Med flere andre kjente investorer som aksjonærer, oppleves eiersiden som svært betryggende. Pareto Bank deler for øvrig både navn og tak med moderselskapet, og det åpner for synergivirkninger. Det gjelder særlig innen shipping, hvor Paretokonsernet har et godt fotfeste.

Børsnotering

Børsnoteringen har flere konsekvenser for selskapet. Først og fremst kan omsetningen av aksjen øke, og den får tilgang til en bredere investorbase. Det inkluderer fond som ikke hadde mandat til å kjøpe seg inn i aksjen når den var unotert. Det kan potensielt være en stor kurstrigger. På samme måte kan også flere meglerhus ta opp dekning av aksjen. Til nå har stort sett resultatfremleggelser vært de eneste triggerne, og dette kan sprite opp en ellers rolig aksje.

Likevel er det noen potensielle dempere for kvartalstallene i morgen. I følge ledelsen blir børsnoteringen kostnadsført i sin helhet dette kvartalet. I tillegg utgjør shipping og offshore 13% av utlånsporteføljen, totalt ca 1,4 milliarder kroner, markeder som er preget av svake utsikter. Dog er det under 200 millioner av dette som er i rigg og offshore, hvor vi nylig så DNB tok store nedskrivninger. Alt i alt fremstår aksjen som et godt kjøp, og ledelsen har tatt forhåndsregler ovenfor de mest utsatte prosjektene.

Undertegnede eier aksjer i selskapet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer