På veien mot transparent banking Step 6: Huskeliste for deg som ønsker å handle utenlandske aksjer

Morgen Bergstrøm, Head of Customer Service Norge

Mange av våre kunder som kjøper utenlandske verdipapirer kjenner at de savner informasjon om ulike kostnader, betingelser og vilkår som kan oppstå. Dette vil vi selvfølgelig gjøre noe med, og vi har derfor samlet alt i en huskeliste som du kan lese gjennom før du handler utenlandske verdipapirer.

Informasjonen finner du her, og på sikt vil vi lage en egen nettside for handel med utenlandske aksjer.

Du finner informasjon om blant annet:

  • Valutaveksling – hva du faktisk betaler
  • Hvordan du kan sammenlikne priser mellom ulike banker
  • Omsetningsavgift – også kalt Stamp Duty
  • Administrativt gebyr ved utbytte på depotbevis
  • Beskatning av utbytte

Det folk oftest spør om er nok skatterapportering og manuell rapportering av handel i utlandet. Vi forklarer da kunden hva som automatisk blir rapportert inn av Nordnet eller VPS og hva kunden selv må opplyse om. Vi pleier da å henvise til et skjema som heter RF-1059, og ber kunden kontakte Skatteetaten hvis de har flere spørsmål til selve rapporteringen og utfyllingen av skjema.

Det viktigste kunder må tenke på i forhold til handel i utlandet er: at kurtasjekostnaden er høyere på utenlandske markeder og at handel av selskaper som ikke er registrert i VPS må rapporteres inn manuelt. Det er også viktig at kunden vurderer om han eller hun bør velge en Aksje- og fondskonto, der de selv må rapportere inn til myndighetene, eller velge en Investeringskonto Zero, der de ikke trenger gjøre det selv. Vi pleier å nevne fordelene ved å bruke en Investeringskonto Zero for handel i utlandet.

Morten Bergstrøm, Head of Customer Service Norge

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer