Gå til hovedinnhold

OVERSKUDD: En Podcast om aksjer og investering. Episode 1: Introduskjon i aksjeverden

overskudd

denne episoden presenterer vi oss selv og våre visjoner for denne podkasten. Vi ønsker med vår kunnskap og skape en serie for den nye investor, eller gi de som sitter på gjerdet muligheten til å forstå mere. På lengere sikt ønsker vi også å inkludere lytteren mer aktivt og ta imot spørsmål som den nye investoren lurer på. For mange som har vært lengere inne i markedet vil kanskje deler av det vi snakker om være for enkelt.

OVERSKUDD på Youtube:

OVERSKUDD finnes på Youtube og Spotify, og vi jobber med å få dem på Apple Podcast.

OVERSKUDD på Spotify:

På Spotify ligger også episode 2.

I første episode i OVERSKUDD presenterer vi oss selv og våre visjoner for denne podkasten. Vi ønsker med vår kunnskap og skape en serie for den nye investor, eller gi de som sitter på gjerdet muligheten til å forstå mere.

På lengere sikt ønsker vi også å inkludere lytteren mer aktivt og ta imot spørsmål som den nye investoren lurer på. For mange som har vært lengere inne i markedet vil kanskje deler av det vi snakker om være for enkelt.

Om du synes kvaliteten på lyden er noe dårlig er vi klar over det. Dette var vår pilotepisode ved OVERSKUDD og vi kan med glede informere at vi har fått adgang til et studio for å spille inn de neste episodene. Dermed regner vi med å få vesentlig bedre lydkvalitet på de resterende episodene i denne podcasten.

Første episode:

I første episode går vi ikke særlig i dybden på noen områder men berører overflaten på en rekke forskjellige ord, uttrykk og begreper. Vi mener dette er viktig for å for at de nye i markedet skal kunne få mere utbytte av nyheter, aksjeanalyser og samtidig opparbeider seg et kritisk blikk.

Aksjemarkedet er et sted som kan være nådeløst for den som ikke trår varsomt. Vi i Børsgruppen UiA har bemerket oss at det finnes svært mange som akkurat har hoppet inn i markedet, med mange som har tjent og tapt mye penger på kort tid.

I episoden understreker vi betydningen av tid som faktor. Det finnes ingen raske veier til suksess, i hvert fall ingen som er risikofrie, og vi ønsker å promotere ideen om investering gjennom et livsløp.

Har du tiden på ditt lag og velger langsiktige caser gjør du også lettere for deg selv. En case som skal holdes i over 10 år trengs heller ikke å følges like intenst som en som skal holdes i noen måneder.

Videre planer fremover:

Episodene er spilt inn for en tid tilbake. Dette kan medføre at noen av eksemplene vi kommer ikke lenger stemmer. Siden episoden ble spilt inn har for eksempel Tesla blitt en del av S&P500 indeksen. Dette skjedde i desember og denne episoden er spilt inn i oktober.

Vi ønsker å normalt ha en varighet på rundt 40 minutter pr. episode. Vi vet at oppmerksomheten til de fleste ikke varer så lenge, og et tema som aksjer og investering kan være noe tungt. OVERSKUDD tar også sikte på være folkelig, og tar seg selv ikke så høytidelig.

Mange kilder til informasjon i markedet kan være tungvindte og kompliserte. Dette frykter vi at kan skremme vekk de som sitter på gjerdet og vurderer å ta del i markedet. Vi har alle vært nye en gang, og vi vet hvordan det kan være. For oss så er det nok heller ikke så lenge siden vi var ferske, så det er lett å huske hvordan det var.

OVERSKUDD: Logoen til podcasten er laget av Jakob Plassen

I episoden hører du Even Kvalfoss og Johannes Plassen. Den er opprettet som en del av Børsgruppen UiA, som er en interesseorganisasjon for studenter ved Universitetet i Agder. Har du noen forslag til forbedring så kontakt oss gjerne.

Disclaimer: I denne videoen uttrykker vi kun våre meninger. Dette må ikke anses som en aksjeanalyse, anbefalling eller indikasjon på hva du burde gjøre med dine penger.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer